Gazze'de Binlerce Kişi Mescid-i Aksa'ya Destek İçin Yürdü

Gazze'de Binlerce Kişi Mescid-i Aksa'ya Destek İçin Yürdü

Gaze halkı Mescid'i aksa'ya destek gösterisi düzenledi

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Cuma günü binlerce Filistinli, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Mescid -i Aksa'ya yönelik saldırılarını reddetmek için Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nin Gazze'nin merkezindeki Filistin Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı .

Eylemde sadeceKudüs kırmızı çizgidir" ve "Mescid-i Aksa Filistinlilerin ve Müslümanların simgesidir" gibi sloganlar atıldı

" İslami Cihat Hareketi " Siyasi Büro üyesi Halid El-Batsh, ulusal güçler üzerine yaptığı konuşmada, işgali kışkırtma ve saldırganlıkta ısrar etmemeye veya "kurban kesmek" gibi herhangi bir adım atmamaya karşı uyardı.

Al-Batsh, "İşgal, ister uzun ister kısa olsun, bu suçların bedelini ödeyecek dedi
İslami Direniş Hareketi "Hamas" sözcüsü Fevzi Barhum ise işgalin Cuma sabahı Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere dayak ve bomba atarak ve doğrudan hedef alarak tam teşekküllü bir suç işlediğini söyledi.
Barhoum, Al-Araby Al-Jadeed'e, İsrail işgalinin bedelini ödemesi gerektiğini ve saldırılarının tüm sonuçlarına ve sonuçlarına katlanması gerektiğini ekleyerek, hareketinin Filistin halkını, topraklarını ve kutsal mekanlarını savunmak için her türlü seçeneğe hazır olduğunu vurguladı.