Gazze'de Ateşkes Olacak mı? Hamas'tan Yeni Açıklama...

Gazze'de Ateşkes Olacak mı? Hamas'tan Yeni Açıklama...

Hamas hareketinin lideri Mahmud Mardavi, esirlerin değişimiyle ilgili bir anlaşma ve Gazze Şeridi'nde ateşkes konusundaki mevcut müzakerelerin son durumuna ilişkin açıklama yaptı

Hamas hareketinin lideri Mahmud Mardavi, esirlerin değişimiyle ilgili bir anlaşma ve Gazze Şeridi'nde ateşkes konusundaki mevcut müzakere turunda "olumlu bir atmosferin" bulunduğuna dair medyada çıkan haberleri yalanladı.

Mardavi yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun "zaman kaybettiğini ve Filistin halkını yok edebileceğini ve davalarını sona erdirebileceğini düşündüğünü, bunun olmayacağını, Gazze'de ve Batı Şeria'da savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Mardavi, "İsrail heyeti bir anlaşmaya varılmasına katkıda bulunacak herhangi bir tutum sergilemedi ve olumlu bir atmosferin var olduğuna dair medyada dolaşan şeyler yalan ve yanlış bilgilendirmedir, tepkiler olumsuzdur ve İsrail iradesi eksiktir." dedi.

Mardavi, "Netanyahu yetkileri olmayan bir heyet gönderdi, dolayısıyla müzakerelerde herhangi bir ilerleme olduğuna dair bir işaret yok. İsrail heyetinin gelmesi ya da geri dönmesi önemli değil, önemli olan bir anlaşmaya varmak için siyasi iradenin olması ki İsrail tarafında bu yok." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı