Gazze'de Açlık Nedeniyle Ölen Çocukların Sayısı Artıyor!

Gazze'de Açlık Nedeniyle Ölen Çocukların Sayısı Artıyor!

Gazze Şeridi'nin Refah şehrindeki hastanede bir çocuk, yetersiz beslenme ve tedavi eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Gazze'deki medya kaynaklarının sağlık yetkililerine dayandırdığı haberlere göre Refah'taki Ebu Yusuf El-Neccar Hastanesi'nde Yezen El Kefarne isimli çocuk yetersiz beslenme ve tedavi eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Adwan Hastanesi de dün, 15 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğünü, 6 çocuğun da yoğun bakımda olduğunu duyurmuştu.

Böylece Gazze'de işgalci rejimin abluka ve saldırılarının ardından oluşan açlık ve susuzluk nedeniyle ölen çocukların sayısı 16'ya yükseldi.

7 Ekim'den bu yana karadan, denizden ve havadan sürekli işgal rejimi saldırısına maruz kalan Gazze Şeridi, kıtlığa varan son derece zor insani koşullar yaşıyor.

İşgal yetkilileri, Gazze Şeridi'ne, özellikle de kuzey bölgelerine insani yardım ulaşmasını engellemeye devam ederken, Gazze'nin güneyine ulaşan yardımlar, özellikle Refah'ta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor.

İşgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini engellemekle yetinmedi; son 72 saatte 4 kez bu sınırlı yardımın gelmesini beklerken kasıtlı olarak vatandaşları hedef alarak yüzlerce kişiyi katledip yaraladı.

İşgal kuvvetlerinin dün Kuveyt kavşağında un yüklü yardım tırlarını bekleyen Filistinlilere ateş açması sonucu onlarca kişi şehit oldu ve yaralandı.

Aynı günün erken saatlerinde işgal uçakları, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Dey el-Balah'ta insani yardım taşıyan küçük bir kamyonu bombalayarak sekiz kişiyi katletti, diğerlerini de yaraladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü işgal kuvvetlerinin Nabulsi kavşağı yakınlarında insani yardım gelmesini bekleyenleri hedef alması, bir kişinin şehadetine, 26 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz perşembe günü Gazze şehrinin batısındaki Harun el-Raşid sahil yolunda konuşlanan işgal kuvvetleri ve tankları, Gazze şehrinin kuzeybatısındaki Nabulsi kavşağı yakınında insani yardım yüklü kamyonları bekleyen binlerce vatandaşa makineli tüfekle ateş açmış, 118 kişiyi katletmiş ve yüzlerce kişiyi de yaralamıştı.

Birleşmiş Milletler insani yardım çalışanları, geçen Salı günü BM Güvenlik Konseyi'nin bir oturumunda, yarım milyondan fazla Gazze Şeridi sakininin "kıtlıktan bir adım uzakta" olduğu konusunda uyardı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da endişe verici gıda kıtlığının, yetersiz beslenme ve hastalıkların artmasının Gazze'deki çocuk ölümlerinde "patlamaya" yol açabileceği konusunda uyardı .

UNICEF'in 19 Şubat'ta yayınladığı tahminlere göre Gazze'de iki yaşın altındaki her altı çocuktan biri akut yetersiz beslenmeden muzdarip.

Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar sonucunda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere şehit sayısı 30 bin 410'a yükseldi, 71 bin 700 kişi yaralandı, binlerce mağdur ise enkaz altında kaldı. (İLKHA)