Gazze Direnişinin Planı Hazır!

Gazze Direnişinin Planı Hazır!

Ebu Ubeyde: “Direnişin Kuşatmayı Sürdürenlere Karşı Patlaması Yakındır” dedi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze’yi boğan ambargonun bu şekilde devam etmesi halinde direnişin patlama noktasına gelebileceği uyarısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin kendisiyle yaptığı röportajda Gazze üzerindeki ambargoya değinen Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde şu uyarıyı yaptı:

“Kassam Tugayları, dün olduğu gibi bu günde kuşatma ve cezalandırmayla teslim olma anını bekleyen ve bunun için halkımızı kuşatan taraflara şunu hatırlatıyor. Arkasında halkı olan Filistin direnişi bir gün patlama noktasına gelecek ve bu tarafların yüzüne volkan gibi patlayacak. O zaman başta işgal rejimi olmak üzere bu halkı kuşatan herkesi bu ateşle dağlayacak.”

Direniş güçlerinin pozisyonuna da değinen Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları'nın ateşkesi bir istirahat ve mola zamanı değil, yeni savaşlara hazırlık dönemi olarak algıladığını söyledi.

Hareketin olaylara ilişkin tepkisine de değinen Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları'nın belli bir görüş, liderlik, bakış açısı ve stratejiye göre hareket ettiğini, seçeneklerinin doğru çıkmasına katkı sağlayanın da bu olduğunu belirterek, hareketin ani ve fevri davranışlarda bulunmadığını, haliyle ne dost ne de düşmanın onun ne zaman ve nerede tepki vereceğini kestiremediğini ifade etti.

İşgalcinin her an Gazze’ye saldırabileceğine de dikkat çeken Ebu Ubeyde, direnişin buna karşı koymak için plan ve stratejisinin hazır olduğunu hatırlattı.

Kassam Tugayları'nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde ile yaptığımız röportajı sunuyoruz:

Gazze kuşatması malumunuz. Daha önce ambargonun Gazze halkını boğmasına izin vermeyeceğinizi söylemiştiniz. Bu konuda Filistin halkına ne diyeceksiniz? Önümüzdeki döneme ilişkin çözümünüz ne olacak?

Kassam Tugayları dün olduğu gibi bugün de kuşatma ve cezalandırmayla teslim olma anını bekleyen ve bunun için halkımızı kuşatan taraflara şunu hatırlatıyor. Arkasında halkı olan Filistin direnişi bir gün patlama noktasına gelecek ve yüzünüze volkan gibi patlayacak. Bu ateş o zaman başta işgal rejimi olmak üzere bu halkı kuşatan herkesi dağlayacak.

Ateşkesi nasıl görüyorsunuz?

Bazılarının sandığı gibi ateşkesi istirahat ve mola zamanı değil; hazırlık, toparlanma ve güçlenme dönemi olarak görüyoruz.

Ateşkes, düşman tarafından sürekli ihlal ediliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Balıkçıların tutuklanması ve sınırda çalışan çiftçilere saldırılması bunun en bariz örnekleri.

Kassam Tugayları belli bir görüş, liderlik, bakış açısı ve stratejiye göre hareket ediyor. Seçeneklerinin doğru çıkmasına katkı sağlayan da budur. Hareket ani ve fevri tepkilerde bulunmadığından, dost ve düşmanları onun ne zaman ve nerede tepki vereceğini kestiremiyor. Filistin halkının maslahatı, cephe ve sahadaki durum bizim hareket pusulamızı oluşturuyor.

Gazze’ye karşı yakın dönemde bir saldırı bekliyor musunuz? Böyle bir saldırıya karşın sizin ciddi bir planınız var mı?

Her an saldırı bekliyoruz. Allah’ın izniyle karşı koyacak planımız da var.

En son Gazze’ye karşı kapsamlı yeni bir savaş için işgal ordusu büyük bir tatbikat yaptı. İşgal rejiminin saldırı için müsait bir zemin bulduğu bir ortamda böyle bir saldırı gerçekleştireceğini düşünüyor musunuz?***

Düşman bir taraftan yeni saldırılar için plan yaparken, diğer taraftan halkımıza karşı psikolojik savaş yürütüyor. Direniş güçleri her iki duruma karşı da güçleri nispetinde hazırlıklarını sürdürüyor ve imkânlarını geliştiriyor. Bu konuda tamamıyla Allah’a güveniyor. Gazze’yi kuşatma düşman için büyük bir kâbustur. Halkı teskin etmek ve güven vermek için bunu dillendiriyor. İşin aslına bakılırsa Gazze’yi kuşatıp içeri girmenin işgal askerleri ve Yahudi yerleşimciler için toplu mezar olacağını herkesten çok işgal ordusu biliyor.

Furkan Savaşı’nın yıldönümünü yaşadığımız şu günlerde Kassam Tugayları nerede duruyor?

Sağlam bir yerde duruyor. Şu anda gücüne, imanına, metoduna ve iradesine bağlılığı tam; halkına ve ümmetine güveni sarsılmaz; yolu devam ettirme azmi de bükülmez bir noktadadır.

Kassam silahlanmada hangi noktadadır? Onu nizami bir güç olarak tanıtabilir miyiz?

İşgal var oldukça ve biz de ona karşı durdukça cihad ve hazırlık da devam edecektir. Ayrıntıları oldukça karmaşık olmasına rağmen denklemin kendisi oldukça basittir. Halkın desteği ve mütevazı imkânlarla oluşturulan ve şu anda oldukça etkin ve aktif olan bu güç doğrusu artık bir ordudur.

Son askeri törenler Kassam’ın oldukça gelişmiş silahlara sahip olduğunu gösterdi. Kassam’ın elinde yeni sürprizler var mı?

 Adı üstünde sürpriz, zamanı gelince kendini gösterir.

Gazze’deki diğer askeri gruplarla ilişkileriniz nasıl?

Onlarla ilişkimiz gayet iyi. Bu ilişki birbirini tamamlama ve bütünü oluşturma şeklinde ve maksimum düzeydedir.

Siccil Taşları savaşından sonra direniş güçleri arasında koordinasyon, uyum ve bütünlük tablosu ortaya çıktı. Resmi manada bir uzlaşı var mı?

Evet, Allah’ın yardım ve inayetiyle en yüksek düzeyde bir uzlaşı mevcut.

Tek bir direniş cephesi veya ortak bir operasyon noktası oluşturma konusunda bir talep var mı? Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Fetih dâhil yakın zamanda böyle bir şeyin olmasını bekliyor musunuz?

Şu an itibariyle sürekli bir koordinasyon ve görüşme mevcut. Değişik münasebetlerle oluşturulan ortak operasyon odası da olmuştur. Ancak tam bir birlikten bahsedilemez. Direniş güçlerinin çalışma koşulları ve şartları böyle bir birlikteliği engelliyor. Fakat biz sürekli uzlaşı ve birliktelik için çabalıyoruz.

Bazıları işgalci İsrail’in Filistin Yönetimi'yle sürdürdüğü görüşmeleri ve Gazze ile imzaladığı ateşkes anlaşmasını Mescidi Aksa’yı en kısa zamanda Yahudileştirmek için kullandığını düşünüyor. Bu konuda ne dersiniz?

Düşman, bu toprakları işgal ettiği günden beri Mescidi Aksa ve Kudüs’ü Yahudileştirme gayretinden hiç geri durmadı. Ancak şu anda görüşmelerin devam ettiği süreçten Yahudileştirme, yeni yerleşim birimleri inşa etme ve Filistin davasını tasfiye etmek için azami derece istifade etmek istiyor.

Siyonist işgal rejimi Kassam Tugayları'nın yerin altında kazdığı tünelleri Siyonist askerleri esir almak için hazırladığını belirtti. Gerçekten siz bunun için hazırlık yapıyor musunuz? Han Yunus tünelinin deşifre edilmesi ise umudun son bulduğu anlamını mı taşıyor?

Kassam Tugayları dün olduğu gibi bugün de elindeki bütün imkânlarla esirler sorununu çözmek istiyor. Han Yunus’taki tünelin ortaya çıkarılması asla moral bozukluğuna ve umutların sönmesine yol açmadı. Tam tersine bu, düşmanın bocalamasına, askerlerinin şok olmasına neden oldu. Buna karşı Filistin halkının direnişine olan güvenini artırdığı gibi, direniş güçlerinin düşmanı acıtacak yeni yollar bulma ısrarını da artırdı.

El-Cezire’nin yayınladığı raporlarda Kassam’ın yeni tünelleri deşifre ettiği yönünde yapılan eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İçerik olarak biz hiçbir tüneli deşifre etmedik. Rapor, işgale karşı mücadele eden direniş güçlerinin direniş seçeneklerinden biri olan tünelleri ele alıyordu. Raporda tünellerin içinden bazı görüntülere yer verilmesi asla sıkıntı, endişe ve korkuya yol açmamalıdır.

Fiem