Fransa'dan Lübnan'a ilk silah Sevkiyatı Yapıldı

Fransa'dan Lübnan'a ilk silah Sevkiyatı Yapıldı

Fransa, Suudi Arabşstan'ın desteğiyle Lübnan'a vereceği silahların ilk sevkiyatını yaptı

Fransa, Lübnan’a vereceği üç milyar dolarlık askeri mühimmatın ilk sevkiyatını gerçekleştirdi. Askeri malzemeler, Suudi Arabistan’ın desteğiyle alındı.
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Kasım ayında Fransa ile Lübnan'a askeri mühimmat yardımı hakkında bir anlaşma imzalanmıştı.
Fransa'dan Lübnan'a ilk silah ve askeri teçhizat sevkiyatı Suudi Arabistan ile yapılan anlaşma çerçevesinde bugün yapıldı. Suudi Arabistan’ın Lübnan Ordusuna yaptığı askeri yardımın tutarı 3 milyar dolar.
Beyrut havaalanında yapılan askeri mühimmatın tesliminde Fransa ve Lübnan savunma bakanları yer aldı. Törende Suudi Arabistan ve Fransız bayrakları çekildi.
Fransa Savunma Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre iki ülke arasında yapılan anlaşma gereği 20 Fransız şirketi tarafından kara, deniz ve zırhlı araçlar, ağır toplar, tanksavar füzeleri, harç ve saldırı silahları ve hava ekipmanları da gönderilecek. İlk sevkiyatın 48 Milan tanksavar füzesi olduğu bildirildi.
Lübnan 15 yıl süren iç savaşın sebep olduğu tahribatı düzeltmek için ülkeyi yeniden inşa ediyor. Suriye sınırında savaşın şiddetinin artmasından endişelenen Lübnan, sınırlarını korumak için daha fazla askeri kaynağa ihtiyacı olduğunu ifade ediyor.