Fransa’da Müslümanların İsimlerinin Yer Aldığı Ölüm Listesi Paylaşıldı

Fransa’da Müslümanların İsimlerinin Yer Aldığı Ölüm Listesi Paylaşıldı

Fransa'da, Telegram'dan aralarında Müslümanların da olduğu birçok isme ve camilere yönelik saldırı planlanan sohbet gruplarındaki yazışmalar ortaya çıktı.

Fransa’da Telegram’dan çoğunluğu Müslüman 100 isme ve camilere yönelik saldırı planlarının görüşüldüğü sohbet grupları ifşa oldu. Tajmaat isimli grubun Twitter hesabından Müslümanlara yönelik saldırı yapılacağına dair Telegram yazışmalarını ortaya çıkarmasının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Yazışmalarda listede bahsi geçen kişilere yönelik ölüm tehditleri ve ırkçı saldırı planları yer aldı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin bu grupların kapatılması istendi.

Tajmaat tarafından paylaşılan görüntülerde, aşırı sağcı FRDETER mensuplarının bulunduğu Telegram gruplarında kullanıcıların ırkçı yorumlar ve şiddet çağrıları yaptığı görülüyor. Bazı kullanıcıların kendilerini Neonazi hareketlerine mensup polisler veya askerler olarak tanımlaması da dikkat çekti.

AŞIRI SAĞA KARŞI HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

Bu paylaşımlardan sonra Ecologiste Partisi’nin milletvekili Aurelien Tache, konuyu meclise taşıyarak sağcı terörizme karşı hangi tedbirlerin alındığını İçişleri Bakanı yardımcısı Jean François Carenco’ya sordu. Bakan yardımcısı Carenco, asker ve polislerin neonazi gruplara sızdığını kabul ederek iddiaları doğrulamış oldu.

Le Parisien gazetesinin haberine göre İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Telegram’a talimat vererek aşırı sağcı FRDETER’in yazışmalarının silmesini istedi ve olayla ilgili soruşturmanın başladığını ifade etti. (Camia)