Fransa'da Abaya  Yasağı Protesto Edildi

Fransa'da Abaya Yasağı Protesto Edildi

Fransa'da okullarda abaya yasağına karşı protesto düzenlendi

, Fransa'da hükümetin okullarda abaya yasağına karşı çarşamba günü bir gösteri düzenlendi .

Stains'deki Maurice-Utrillo Lisesi'ndeki bir grup öğretmen ve personel, yasağa karşı grev ve gösteri düzenledi. Okul önünde yapılan gösteriye öğrenciler ve veliler katıldı.

Personel, Fransız okul sisteminin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ülkeleri arasında en eşitsiz sistemlerden biri olduğunu belirten bir bildiri okudu.

Raporda, hükümetin eşitsizlikle mücadele etmek yerine abaya ve kamiş adı verilen erkek cübbesini yasaklamaya yöneldiği belirtildi .

Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal, geçen hafta Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı başladığında geleneksel üst giysi giyen öğrencilerin derslere katılamayacaklarını açıklamıştı.

Tartışmalı hamle, son yıllarda camilere ve hayır kurumlarına yönelik baskınlar ve topluma geniş kapsamlı kısıtlamalar getiren "ayrılıkçılık karşıtı" bir yasa da dahil olmak üzere açıklama ve politikalarla Müslümanları hedef aldığı için eleştirilen hükümete yönelik tepkilere yol açtı.

Abayama Dokunmayın Topluluğu üyesi Myriam, abaya yasağının Müslüman kızlara "zulmettiğini", özgürlükleri ihlal ettiğini, ayrımcı ve İslamofobik olduğunu söyledi.

KAYNAK: TEVHİDHABER