FKÖ-İsrail Gizlice Buluşmuş

FKÖ-İsrail Gizlice Buluşmuş

İsrail rejiminin güvenlik yetkilileri ile Filistin Özerk Yönetimi’nin sivil işler bakanının Batı Şeria'da gerilimin tırmanmasını önlemek için gizli bir güvenlik toplantısı yaptığı ortaya çıktı.

İsrail rejiminin Gazze’de soykırımı sürerken Filistin Kurtuluş Örgütü liderleri Batı Şeria’yı kontrol altında tutmak için İsrailli istihbaratçılarla gizli görüşmeler yapıyor.

İsrail Kanal 12, televizyonu İsrailli üç güvenlik yetkilisi ile Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin Şeyh’in Tel Aviv’de gizli bir görüşme yaptığını bildirdi.

Haberde Batı Şeria’yı kontrol altında tutmak için yapılan görüşmeye İsrail Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Tzachi Hanegbi, Shin Bet Başkanı Ronen Bar ve rejimin Batı Şeria'daki faaliyetlerinin koordinatörü Ghassan Alian'ın katıldığı bildirildi.

Görüşmenin, Ramazan ayı öncesinde sahadaki durumu sakinleştirmeye yönelik ‘ortak çabalar’ kapsamında işgal altındaki Batı Şeria'da durumun kontrol altına alınmasının amaçlandığı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin Yönetimi'ne defalarca saldırması nedeniyle görüşme, medyada yayınlanmadı.

Kanal 12 televizyonu, iki tarafın Gazze'deki savaşın bitmesinden sonraki süreci görüşmediğini bildirdi.

Habere göre FKÖ Yürütme Komitesi Sekreteri ve Özerk Yönetimin Sivil İşler Bakanı Hüseyin Şeyh, toplantı sırasında ekonomik krizi hafifletmek amacıyla Filistinli işçilerin Yeşil Hat'ta girişine yeniden izin verilmesini talep etti.

İsrailli yetkililer ise Şeyh’e işçiler konusunun inceleneceğini ve yakın gelecekte bir deneme aşaması olarak Yeşil Hat'ta uzun süredir çalışan 45 yaş üstü Filistinli işçilerin, haklarında yapılan soruşturmanın ardından girişlerine izin verileceğini söyledi.

İsrail’de Gazze'deki savaş ve rejim güçlerinin Batı Şeria'daki şehir ve kasabalara saldırıları sebebiyle, Batı Şeria’da üçüncü bir intifadanın başlamasından endişe ediliyor.

7 Ekim’den bu yana Batı Şeria'da tutuklanan Filistinlilerin sayısının 215'i kadın ve 400'den fazlası çocuk olmak üzere 6 bin 870'e yükseldiği bildiriliyor.

ydh