Filistinli Tutsaklardan Yeni Karar

Filistinli Tutsaklardan Yeni Karar

Filistinli tutsaklar idari gözetime karşı açlık grevine başlayacak

Wafa haber ajansının bildirdiğine göre, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli idari tutuklular, tutukluluklarının zorlu koşullarını ve gördükleri insanlık dışı muameleyi protesto etmek için Pazar günü açık açlık grevine başlayacak.

Bu haber, Filistin Ulusal Tutsaklar Hareketi'nin, İsrail hapishanelerinde idari gözaltında – hiçbir suçlama veya yargılama olmaksızın – tutulan mahkumlar için özel bir alt komite kurulduğunu duyurmasından bir hafta sonra geldi.

Filistinli STK Addameer'e göre, idari gözetim altına alınan Filistinlilerin sayısı keskin bir şekilde artarak son yirmi yılda görülmemiş seviyelere ulaştı.

İsrail işgal makamları, 2023'ün başından bu yana 1.302 idari gözaltı emri çıkardı veya yeniledi ve İsrail hapishanelerindeki idari tutuklu sayısını 1.200'e çıkardı.

"2022'de Filistinli idari tutuklular, İsrail Askeri Mahkemelerinin gülünç doğasına karşı tavır aldılar ve bir boykot başlattılar. Bu cesur başkaldırı eylemi, bu mahkemelerdeki içkin önyargıları ve adil yargılama eksikliğini ortaya çıkarmayı amaçlıyordu.

Filistin Ulusal Tutsaklar Hareketi ayrıca dünyanın dört bir yanındaki özgür insanları tutsak Velid Dakka ile dayanışma içinde kampanya yapmaya ve çok geç olmadan onu serbest bırakması için İsrail işgaline baskı yapmaya çağırdı. Daqqa 1986'dan beri tutuklu ve işgale direndiği için ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kanser hastası ve İsrail'in sistematik tıbbi ihmal politikası nedeniyle sağlığı bozulmaya devam ediyor.

Tutuklular ilgili riskleri tam olarak anlıyorlar, ancak İşgal Devletinin baskıcı politikalarına, özellikle de İdari Gözaltı politikasına, uluslararası hukuka göre bir savaş suçuna eşdeğer bir psikolojik işkenceye meydan okuma konusundaki sarsılmaz kararlılıklarıyla hareket ediyorlar.

Kaynak:tevhidhaber

Kaynak:Haber Kaynağı