Filistinli Mahkum Şehid Edildi!

Filistinli Mahkum Şehid Edildi!

Filistin Esir İşleri Kurumu ve Filistin Esirler Kulübü Açıklama Yaptı


Filistin Esir İşleri Kurumu ve Filistin Esirler Kulübü, Cumartesi günü Negev hapisanesinde 26 yaşındaki mahkum Cuma Ebu Ganima nın İsrail işgal hapishanelerinde gördüğü işkence sonucu şehit olduğunu duyurdu.

Safa Haber Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Ebu Ghneima işgalcilerin İşl Cezaevindeki hücresinden sağlık durumu ciddi olan bir hastaneye nakledildiğini duyurmasından beş gün sonra şehit olduğu belirtildi.

Ebu Ganima'nın şehadetiyle birlikte "geçtiğimiz Ekim ayının yedisinden sonra işgal hapishanelerinde ve kamplarında işkence ve tıbbi suçlar sonucu hayatını kaybeden esir şehitlerin sayısı en az 13 oldu.

Yediot Aharonot gazetesine göre Negevli şehit Ebu Ghneima, sekiz yıl önce Gazze Şeridi'ne girmiş ve orada kalmış, daha sonra savaş sırasında işgal altındaki iç bölgelere geri dönmüştü.

Yediot, işgalcilerin Ebu Ganima İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve askeri kanadı (El Kassam Tugayları) ile çalışmakla suçladığını belirtti.

Ebu Ganima'nın şehadetiyle 1967'den bu yana işgal hapishanelerindeki esir hareketinin şehit sayısının en az (250)'ye yükseldiğine dikkat çekti.

İşgal hapishanelerindeki toplam tutuklu sayısının (3558) idari tutuklu da dahil olmak üzere (9100) 'den fazla olduğunu belirtti.

TERCÜME TEVHİDHABER