Filistinli İşçiler Gazze Ablukasının Kaldırılması İçin Gösteri Yaptı

Filistinli İşçiler Gazze Ablukasının Kaldırılması İçin Gösteri Yaptı

Gazzeli işçiler ablukanın kaldırılmasını, bölgeye inşaat malzemesi girişine izin verilmesini istedi.

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli işçiler, uluslararası topluma seslenerek işçilerin sesine kulak vermesini ve Gazze'ye uygulanan abluka kaldırılarak inşaat malzemeleri girişine izin verilmesini istedi.

Filistinli İşçiler Sendikası ve Yüksek İzleme Komitesi dün (5 Mart Çarşamba) Gazze'de inşaat malzemesi yokluğu nedeniyle inşası durdurulan bir bina önünde gösteri düzenledi. Gösteriye katılan işçiler ablukanın kaldırılmasını isteyen, "Hangi suç nedeniyle evlerimizi inşa ve caddelerimizi ıslah etmekten mahrum bırakılıyoruz?" ve benzeri ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıdı ve sloganlar attı.

Gösteride konuşan milletvekili Mervan Ebu Ras, inşaat malzemelerinin girişine izin verilmediği için birçok meslek dalında işlerin durduğunu belirtti. Arap ve İslam ülkelerinden Filistinli işçilere destek olmalarını isteyen Ebu Ras, Mısır mahkemesinin İslami Direniş Hareketi (Hamas) hakkında verdiği kararı da eleştirdi.

Gösterinin sonunda görüşlerini dile getiren işçiler de özellikle son altı aydır durumlarının çok kötü olduğunu, işsizlik oranının yüzde 45'e kadar yükseldiğini ve yaklaşık 150 bin işçinin işsiz olduğunu, tüm bunların dünyanın gözü önünde yaşandığını söyledi.