Filistinli Direniş Gurupları Acil Olarak Toplanıyor

Filistinli Direniş Gurupları Acil Olarak Toplanıyor

Filistinli gruplar bu akşam Gazze'de önemli bir toplantı yapıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Filistin Today Haber Ajansı"na, İslami Cihad Hareketi'nin bugün ulusal ve İslami güçlerin Kudüs ve Batı Şeria'daki "İsrail" tırmanışı ve işgalcilere yönelik işgal ihlalleri konusunda istişarelerde bulunmak üzere acil bir toplantıya çağrıldığını belirtti. Halil Awawda ve Raid Rayan önderliğinde açlık grevi yapan idari tutukluların taleplerinin reddedilmesi konusu masada

Kaynaklar, İslami Cihad hareketinin akşam saat beşte yapılması planlanan toplantıda güçlere "İsrail" tırmanışına ilişkin son dönemde yaptığı tüm temaslar hakkında bilgi vereceğini söyledi.

İslami Cihad Siyasi Bürosu üyesi Halid el-Batsh, tüm grupları bir araya gelmeye, mevcut sorunları tartışmaya ve Filistin halkının artan gerilim nedeniyle muzdarip olduğu tüm sorunlara karşı ulusal sorumlulukla durmaya davet etti.

Bunu açıklamanın İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Komutan Ziad Al-Nakhala'nın Mescid-i Aksa, Batı Şeria ve tutsaklara yönelik saldırganlığın devam ettiğine ilişkin açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekicidir.

El-Batsh, işgalin genel olarak halkımıza ve özelde Kudüs'teki halkımıza yönelik saldırganlığının devam etmesinden doğacak tüm sonuçlardan işgali tamamen sorumlu tuttu.

İşgalci, İsrail103 gündür açlık grevinde olan mahkum Halil Awawda ile idari gözetimi reddederek 67 gündür açlık grevinde olan tutuklu Raid Rayan'ın durumunun ağır şekilde kötüleşmesinden de sorumlu