Filistinli Direniş Grupları İsrail'in Şam Saldırısını Kınadı

Filistinli Direniş Grupları İsrail'in Şam Saldırısını Kınadı

Pazar günü, Filistinli gruplar ayrı açıklamalarda, Suriye'nin başkenti Şam çevresini hedef alan, 5 kişinin ölümüne ve diğerlerinin yaralanmasına neden olan "İsrail bombalamasını" kınadı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas ) yaptığı açıklamada, "Suriye'ye yönelik Siyonist saldırganlığı ve başkent Şam'daki yerleşim yerlerini hedef alan ve bir şehit veya bir yaralı da dahil olmak üzere çok sayıda kurbana yol açan saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Kardeş Suriye'ye ve şehit ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyor, bu vahşi faşist işgale karşı safları birleştirerek, birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurguluyoruz. Çünkü Siyonist işgal, Filistin topraklarındaki varlığıyla tüm bölgede milletimize, barış ve güvenliğimize tehdit oluşturmaya devam ediyor." dedi

Filistin'deki Direniş Komiteleri ise İsrail'in Suriye'ye düzenlediği ve çok sayıda sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadı .

Komitelerin medya ofisi yetkilisi yaptığı açıklamada, "İsrail işgali, yaşadıkları tüm acılara rağmen Suriye halkının kanını ve imkanlarını suiistimal etmeye devam ediyor.

Yıkıcı deprem nedeniyle Suriye'nin başına gelen büyük felaketin ışığında, bu İsrail işgali Şam'ı bombalıyor ve normalleşme ve bazı Arap ülkelerinin düşmek için acele etmesi ışığında cani, barbar bir düşman olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu da onu daha fazla suç işlemeye teşvik ediyor." dedi

İslami Cihat hareketi, İsrail'in dün gece Şam'ı hedef alan saldırısını "şiddetle" kınadı .

Cihad, yaptığı açıklamada, "Bu saldırı, Siyonistlerin nefretinin ve faşizminin boyutlarını ve Suriye'yi hedef almaya yönelik sürekli çabalarını ve yıkıcı depremin ardından yaralarını saran kardeş Suriye halkının trajedisini derinleştirmesini açıkça kanıtlıyor."

Egemenliğini, güvenliğini, istikrarını ve birliğini hedef alan Siyonist varlığın önderliğindeki bu komplolara karşı kardeş Suriye'nin yanındayız” açıklamasını yaptı.

Halk Kurtuluş Cephesiİsrail'in faşist işgal tarafından Suriye'nin başkenti Şam ve çevresine yönelik başlattığı saldırıyı kınadı ve bu bariz saldırganlığın, Suriye'nin kendisini vuran yıkıcı depremin etkilerinden henüz kurtulamadığı bir zamanda geldiğini vurguladı. ve bu ırkçı oluşumun saldırganlığını ve faşizmini bir kez daha yeyit etti dedi.

Cephe, şehit ailelerine ve kardeş Suriye halkına en içten taziyelerini sunarken, yaralılara acil şifalar dilerken, Suriye halkı ve ordusunun yanında tam dayanışmasını ifade etti.

Cephe uluslararası toplumu, özellikle de Güvenlik Konseyi'ni, Beyaz Saray'ın açık desteğiyle kontrolünden çıkmış suç teşkilatını caydırmak için sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Ne Olmuştu ?

Pazar günü şafak vakti, İsrail'in başkent Şam'daki konutlara düzenlediği saldırı sonucunda 5 Suriyeli öldü, 15 kişi de yaralandı.

Kaynak: TEVHİDHABER