Filistin'den Şehid Haberi

Filistin'den Şehid Haberi

Nablus'a düzenlenen saldırıda bir Filistinli işgal güçleri tarafından şehid haberi

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün Çarşamba günü Nablus kentine düzenlenen baskın sırasında işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan bir gencin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, şehidin Muhammed Abdul Hakim Naim Nada (23 yaşında) olduğunu ve göğsünden direkt kurşunla vurulduğunu bildirdi.

Bölge muhabiri, işgal güçlerinin Nablus'taki Ayn kampında bir araçta bulunan genci ve yanındaki diğer kişileri vurduğunu bildirdi.

Filistin Kızılayı, Nablus'a düzenlenen saldırıda bir gencin İsrail kurşunları ile göğsünden ağır yaralandığını bildirdikten sonra hayatını kaybetti.

DİRENİŞ GRUPLARI: ŞEHİTLERİN KANI DİRENİŞ ATEŞİNİ KÖRÜKLÜYOR


Hamas sözcüsü Hazem Qassem, "Siyonist düşman, Filistin varlığını hedef alan çılgın savaşının bir parçası olarak Nablus'ta şehit Muhammed Nada'yı öldürerek yeni bir suç işliyor" dedi.

Qassem, "Bu tırmanan Siyonist saldırganlık, Filistinli grupların genel sekreterlerinin yerleşimci hükümetin terörüne karşı Kahire'deki toplantısının çıktılarından biri olarak herkesi birleşik bir ulusal plan üzerinde anlaşma sorumluluğu altına sokuyor" dedi.

Filistin'deki direniş komiteleri şehit Nada'yı kutlayarak, kahraman şehitlerin kanının düşmana ve yerleşimci sürülerine karşı direniş ateşini yükselteceğini vurguladı.

Hamas sözcüsü "Şehitlerin dirilişi, saldırının devamı ve Siyonistlerin halkımıza yönelik çılgınca saldırısı, onların direnişi topraklarımızdan ve kutsal değerlerimizden yenilene kadar sürdürme konusundaki irade ve kararlılıklarını artıracaktır." dedi.

Batı Şeria muhabiri dün, Salı günü, İsrail işgalinin Nablus'ta araca hedef alarak düzenlediği suikast operasyonunda 3 Filistinli gencin öldürüldüğünü bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER