Filistin'de Yaşanan Son Gelişmeler

Filistin'de Yaşanan Son Gelişmeler

İşgal savaş uçakları bugün şafak vakti Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişinin birkaç bölgesini hedef aldı.

Yerel Filistin kaynakları, işgal savaş uçaklarının Beyt Lahia'nın doğusundaki bir direniş bölgesini iki füzeyle hedef aldığını bildirdi.

Daha önce keşif uçağı, en az bir füzeyle Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki direniş noktalarını hedef almıştı .

İşgal savaş uçakları, herhangi bir yaralanma bildirilmeden Gazze şehrinin güneybatısındaki bir direniş bölgesini de hedef aldı.

Kaynaklara göre, Gazze Şehri'nin batısındaki son bombalama, hedeflenen bölgeye bitişik bazı evlerde ciddi maddi hasara neden oldu.

Ordu sözcüsü "İsrail": "Savaş uçakları, bu gece erken saatlerde roket ateşine yanıt olarak şimdi Gazze Şeridi'ndeki hedefleri bombalıyor." Ona göre.

İsrail işgal ordusunun Cenin kampından büyük yıkım bırakarak çekilmesi

İsrail işgal ordusunun, yoğun bir şiddetin ortasında Cenin'in eteklerinde ve içindeki birkaç noktada kalırken kampın içinden çekilmesinin ardından, Salı gecesi binlerce Cenin kampı sakini, zifiri karanlıkta kamplarına dönmeye başladı.

Yerel Filistinli kaynaklar, işgalin elektrik şebekesine ve altyapısına büyük zarar verdiğini söyledi.

İşgal ordusu Pazartesi günü şafak vakti Cenin kampına baskın düzenleyerek, 2002'deki Savunma Duvarı Harekatı'ndan bu yana en büyük saldırıda bulundu. 20'si ağır olmak üzere 100 kişi yaralandı .

Öte yandan, Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Komutan Ziyad el-Nakhala bugün şafak vakti, Filistin halkının Cenin ve kampına yönelik saldırıyı yenerek büyük bir zafer kazandığını doğruladı. "Jenin Tugayı" ve onun yiğit savaşçıları bu büyük zafere öncülük etti dedi .

Kaynak:TEVHİDHABER