Filistin'de Feda Eylemi Mahmut Abbas Şaşırtmadı

Filistin'de Feda Eylemi Mahmut Abbas Şaşırtmadı

Tel Aviv'in doğusundaki Filistinlilerin çok sayıda Siyonist'in öldürülmesi ve yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı ve çifte bıçaklama operasyonu geniş tepkilere sahne oldu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER - FİEM

5 Mayıs Perşembe) gece, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv şehrinin yakınında bulunan El'ad mıntıkasında iki ayrı noktada gerçekleştirilen bıçaklı ve silahlı feda eyleminde üç işgalci öldürülürken bazıları da yaralandı.

Siyonistlere ait medya organlarında yayınlanan haberlerde, yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğuna dikkat çekildi.

Medya kaynakları eylemlerin El'ad mıntıkasında ve yakındaki bir umumi parkta olmak üzere iki farklı noktada gerçekleştirildiğini dile getirdi. Eylemleri gerçekleştirenlerin ellerinde satır ve ateşli silah bulunduğu belirtildi.

Eylemlerden sonra işgal güçleri eylemcileri yakalamak için bölgede güvenlik güçlerini seferber etti ve geniş çaplı aramalar başlattı. Bu amaçla birçok yere kontrol noktası kurdu. Helikopterler desteğiyle sıkı bir şekilde aramalar sürdürdü. Bu yüzden bölgede büyük bir gürültü ve hareketlilik gözlemlendiği dile getirildi.

Aramalar sebebiyle işgal rejimine bağlı olan El'ad Belediyesi yahudi yerleşimcilerden evlerinde kalmalarını ve dışarı çıkmamalarını istedi.

Bu eylemden önce de Selfit bölgesindeki Ariel yahudi yerleşim merkezinde işgal güvenlik güçlerine mensup bir güvenlik görevlisi öldürülmüştü. Bu eylemi Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları üstlenmişti.

Bennet Operasyonunun faillerini ve destekçilerini tutuklama sözü verdi.Güvenlik liderleriyle güvenlik istişareleri sırasında, Bennett, tarafının failleri tutuklama çabalarını gözden geçirdiğini belirterek, polisin ve Shin Bet'in güvenlik operasyonlarının devam ettiğini vurguladı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz , işgal altındaki Filistin'deki saldırıyı tehlikeli olarak nitelendirerek, faillerin peşine düşme sözü verdi ve Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nin kapatılmasının önümüzdeki Pazar gününe kadar süreceğini duyurdu.

Siyonist kaynaklar, kapatmanın uzatılmasının amacının Elad Operasyonu faillerinin Batı Şeria'ya gelişini ve kaçmasını önlemek olduğunu söyledi.

Öte yandan, işgalin kırmızı çizgileri aşmasının ardından "Elad Operasyonu"nun Mescid-i Aksa için bir zafer olduğunu düşünen İslami Cihad hareketi, Filistin halkının bu saldırganlığa karşı tepkisini sürdüreceğini vurguladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Filistin direnişini bir tweet attı ve İsrailli sivillerin öldürülmesi olarak nitelendirdiği olayı, istikrarı sağlamaya ve tırmanışı önlemeye çalışırken durumun daha da kötüleşmesine yol açacağı için kınadı ve bu olayı başka yere götürmek için istismar etmeye karşı uyarıda bulundu. yerleşimciler ve diğerleri tarafından Filistin halkına yönelik saldırılar ve tepkiler.