Filistin, genç şehidini uğurladı

Filistin, genç şehidini uğurladı

İşgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında şehit edilen 17 yaşındaki Dırar Salih El-Kefrini binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle ahirete uğurlandı.

Başını Kudüs Tugayları'nın çektiği cenaze konvoyu Cenin şehrinden ve Cenin Mülteci Kampı'ndan geçti. Anne ve babasının tek erkek çocuğu olan Dırar Salih El-Kefrini'nin cenazesi aile efradının ve yakınlarının son kez görmesi için evine getirildi.

Cenaze törenine katılanlar şehitleri saygıyla anarken, işgal güçlerine tepki gösterdi ve işgale karşı direnişin daha da artırılması talebinde bulundu.

Cenin Mülteci Kampı camisinde cenaze namazının kılınmasından sonra şehidin cenazesi Nisan Savaşı Şehitleri Kabristanı'na gömüldü.

Şehit için direniş hareketlerinin Cenin'deki ileri gelenlerinin konuşma yaptıkları bir taziye toplantısı da düzenlendi. Konuşmacılar Cenin Mülteci Kampı'nın işgale karşı direnişin ve başkaldırının adresi haline geldiğini hatırlatarak, burayı işgalciler için girilemez alan haline getirinceye kadar da eylemlerin ve mücadelenin süreceğini dile getirdiler.

İşgal güçlerinin dün gece Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 19 yaşındaki Dırar Salih El-Kefrini isimli genç şehit edilmiş, İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Bessam Es-Sa'di de evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştı. (Filistin Enformasyon Merkezi)