Filistin Direnişi Bir Hafta İçinde 302  Direniş Eylemi Gerçekleştirdi

Filistin Direnişi Bir Hafta İçinde 302 Direniş Eylemi Gerçekleştirdi

Filistin direnişi, bir hafta içinde Batı Şeria'da düşmana karşı yaklaşık 302 direniş eylemi gerçekleştirdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Filistin direnişi, işgal altındaki Batı Şeria'da Siyonist düşman güçlerine ve yerleşimcilere karşı bir hafta içinde 38'i silahlı saldırı, beş Filistinli ve yerleşimcinin yaralanması dahil olmak üzere yaklaşık 302 direniş eylemi gerçekleştirdi.

Direniş savaşçıları ve devrimci gençlik, 38'i silahlı eylem operasyonu, 1'i kaçma girişimi, 25'i patlayıcı ve molotof kokteyli atma operasyonu olmak üzere 302 direniş eylemi gerçekleştirdi.

81 taş atma eylemine ek olarak, 15 yerleşimciye saldırı 129 çatışma noktasına saldırı eylemi ve askeri teçhizata zarar verme eylemi düzenlendi.
Geçen Kasım ayında
Bilgi Merkezi ""Maata" merkezi, altı farklı vilayette düşman kuvvetlerinin kurşunlarıyla 20 Filistinlinin şehid olduğunu , ayında ise 428 kişinin yaralandığını belgeledi.

Geçen Kasım ayında "Maata" tarafından izlenen toplam operasyon sayısı, 43'ü Cenin'de meydana gelen 80 ateşli operasyon ve işgal güçleriyle silahlı çatışma dahil olmak üzere 1029 direniş eylemine ulaştı.

Bir yanda düşman ordusu ve yerleşimciler, diğer yanda Filistinliler arasında çatışmalara yol açan Siyonist saldırılar ve tutuklamalar sonucunda Batı Şeria'nın aylardır gerilimde ve saha koşullarında gözle görülür bir tırmanışa tanık olduğunu belirtmekte fayda var.