Filistin: Direniş Savaşçıları Batı Şeria ve Kudüs'te Operasyon Düzenledi

Filistin: Direniş Savaşçıları Batı Şeria ve Kudüs'te Operasyon Düzenledi

İşgal Altındaki Filistin: Direniş savaşçıları Batı Şeria ve Kudüs'teki işgal kontrol noktalarını hedef alıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Pazartesi akşamı Filistinli direniş savaşçıları, işgal altındaki Batı Şeria'daki Ramallah ve Nablus'ta "İsrail" işgaline ait iki kontrol noktasını hedef aldı.

Yerel kaynaklar, "Filistinli direnişçilerin Ramallah'ın güneyindeki Kalandia kontrol noktasını ev yapımı patlayıcıyla hedef aldığını" ve saldırının ardından işgal güçlerinin kontrol noktasını doğrudan kapattığını söyledi.

Nablus'ta direnişçiler, kentin kuzeyindeki 17. İsrail askeri kontrol noktasını patlayıcıyla hedef aldı.

Aynı şekilde Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te de son 24 saattir Filistinli gençler ile İsrail işgal güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

Bu bağlamda, Filistin Bilgi Merkezi, Batı Şeria ve Kudüs'teki 15 direniş eylemini, en önemlisi 3 silahlı operasyon, yerleşimci araçlarının imhası ve 10 çoklu noktada çatışmaları izledi.

İsrail saldırılarına karşı koyma bağlamında, Cenin'in Zababdeh kasabasındaki direniş savaşçıları işgal güçleriyle karşı karşıya geldi ve onlarla ve silahlarla çatıştı.

Tubas'ın Akabe kasabası da işgal güçlerinin kasabaya saldırısı sırasında silahlı çatışmalara tanık oldu.

El Halil'deki "Karmi Zur" yerleşim biriminde işgal güçlerini top ateşiyle hedef alan Filistinli gençler, Qalkilya'nın doğusundaki Azzun kasabasında yerleşimcilerin saldırılarına karşılık vererek onların araçlarını imha etti.

Kudüs, Ramallah, Tubas, Kalkilya, Cenin, Beytüllahim ve El Halil bölgelerinde de 10 noktada çatışma çıktı.