Fas Kralını  Eleştiren Bir Eylemciye 4 yıl Hapis

Fas Kralını Eleştiren Bir Eylemciye 4 yıl Hapis

Faslı bir mahkeme, Fas kralının eleştirilerini içeren videolar nedeniyle krala gereken saygıyı ihlal etmekten suçlu bulunan aktivist Rabih Al-Ablaq'ı 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Avukatı Abdel Majid Azriah, Al Hoceima'daki (Kuzey) Asliye Mahkemesi'nin "namus görevini ve krallığın en yüksek anayasal kurumuna saygı gösterme görevini ihlal etmekten yargılandıktan sonra kendisine dört yıl hapis cezası verdiğini söyledi. "

Ancak Azriah'ın temyize gideceğini belirten Azriah'a göre, tahliye sırasında yargılanan Al-Ablaq, bu karar ön karar olduğu için tutuklanmadı.

Avukat, "Bu karar beni şok etti çünkü Al-Ablaq, videolarda yolsuzluğu ve sınıf farklılıklarını eleştirerek, Yüksek Anayasa Kurumu'na gereken saygının ihlali anlamına gelmeden sadece fikrini ifade etti." Kararda ayrıca 20 bin dirhem (yaklaşık iki bin dolar) para cezası da yer aldı.

Bu aktivist daha önce 2018 yılında tutuklanmış ve 2016-2017 yılları arasında Al Hoceima şehri ve çevresinde gerçekleşen protesto hareketi " Hirak Rif " e katıldığı için 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı . Ve kraliyet affıyla serbest bırakılmadan önce 2020'de hareketteki diğer aktivistlerle birlikte birkaç açlık grevi gerçekleştirdi.