Fas, İsrail ile Yeni Anlaşma İmazaldı

Fas, İsrail ile Yeni Anlaşma İmazaldı

Fas, İsrail ile "Kamikaze" insansız hava aracı tedarik etmek için bir anlaşma imzaladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail gazetesi "Haaretz", Fas'ın İsrail ile bir anlaşma imzaladığını ve buna göre "Kamikaze" olarak bilinen bir grup insansız hava aracı alacağını doğruladı.

Gazete, Fas'ın "Kamikaze" olarak da bilinen Harop tipi, 1000 km'ye kadar menzile sahip, yaklaşık 20 kg patlayıcı taşıyabilen ve bölgede kalabilen bir grup İsrail İHA'sı ile sözleşme imzaladığına dikkat çekti

Savunma haberleri ve silah anlaşmaları konusunda uzmanlaşmış uluslararası Defence News gazetesi, "Fas'ın İsrail ile kamikaze olarak bilinen uzaktan kumandalı uçaklar üretmek için bir anlaşma imzalayacağı" ve bunun yanı sıra bir dizi "fayda için savunma anlaşması imzalanacağı" bilgisini yayınladı.

Haaretz, İsrail ordusu sözcüsü Ran Kochavi'nin aktardığına göre, Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi'nin Fas ziyareti, "iki ülke arasındaki 2023 yılı için askeri girişimleri ilerletmeyi ve eğitim, deneyim alışverişi alanlarında askeri işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor" dedi.

Kochavi'nin üç günlük ziyareti sırasında Fas'taki Yahudi cemaatinin yanı sıra güvenlik yetkilileriyle de görüşeceğini, Çarşamba günü resmi ziyaretini sonlandıracağını ve Perşembe günü İsrail'e döneceğini açıkladı.