Fas ile  İsrail Arasında Yeni Gelişme

Fas ile İsrail Arasında Yeni Gelişme

Fas, İsrail'de düzenlenecek uluslararası bir askeri konferansa katılacağını duyurdu

Fas ordusu Pazartesi günü, Silahlı Kuvvetler Genel Müfettişi Belkheir Al-Farouq liderliğindeki bir heyet ile Tel Aviv'de 12-15 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenecek uluslararası bir askeri konferansa katılacağını duyurdu.
Bu, resmi haber ajansı tarafından yayınlanan Silahlı Kuvvetler (Ordu) Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre geldi.
Açıklamada, Belkheir Al-Farouq'un önemli bir askeri heyet eşliğinde 12-15 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında Tel Aviv'de düzenlenecek olan askeri yenilenme ve modernizasyon konulu ilk uluslararası konferansa katılmak üzere İsrail'e gittiği belirtildi.
Açıklamaya göre, "Orduların birçok liderine ve savunma alanındaki yenilik ajanslarına adanan bu uluslararası konferansa katılım, katılan ordular arasında bilgi ve deneyim alışverişini teşvik etmeyi amaçlayan çok taraflı bir çerçeveye giriyor." denildi.

Bu katılım aynı zamanda çok boyutlu savunma ve askeri yenilenme alanında sağlam bir işbirliğinin temellerini atmayı amaçlıyor" dedi.
Ordu açıklamasında, Balkhair Al-Farouq ve IDF Genelkurmay Başkanı ile görüşme ve görüşmelerin yapılacağı belirtildi.

İsrail ordusunun Arap medyası sözcü yardımcısı Ella Waweh yaptığı açıklamada konferansın "İsrail'de türünün ilk örneği" olduğunu belirtti.
"Bir hafta sürecek ve çok boyutlu savunmaya odaklanarak modern savaş alanındaki değişim ve yenilik mekanizmalarını ele alacak."
10 Aralık 2020'de İsrail ve Fas, 2000 yılında askıya alındıktan sonra aralarındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını duyurdu.