Faceisrail mi diyelim?

 

İSRAİL ALEYHTARI YAZILARI ENGELLEDİĞİ İÇİN FACEBOOK’U ŞİDDETLE KINIYORUM
İsrail’in aleyhine yazı yazıp da hesap uyarısı almayan, hesabı kısıtlanmayan pek kimsenin kalmadığını sanıyorum. “Bu, İsrail dostluğudur, bu zâlimden yana olmaktır…” diye hakkınızı aramaya kalkmayın. Siz, facebook’u kullanmayı kabul edince onun hükümlerini/kurallarını da kabul etmiş sayılıyorsunuz; Facebook hazretleri öyle uygun görmüş. 
Facebook paylaşımlara müdahale etmekte, hesabım kısıtlanabilir belki de hesabı kapatabilir...
Anlayacağınız, Facebook'a hiç kaydolmamış olsanız bile, kim olduğunuzu, yüklenen kişi listeleri, fotoğraflar veya diğer kaynaklar aracılığıyla biliyor. Hâlâ tüm bu bilgilerin silinmesini istiyorsanız, tüm bu kişileri arayıp sizi silmelerini istemeniz lazım.
İslâm'ın ve insanlığın aleyhinde yazı yazanlara bu tür uyarılar gelmiyor. İsrail'in bunca vahşet ve katliamına bir söz söyleyemeyen Facebook'un müslümanlara karşı tavrını kim sorgulayacak? Şöyle diyenler çıkabilir: “Güçlü o, isterse engeller, isterse kaydeder, isterse yazınızı yayınlatmaz.” Deriz ki: Onlar gücü senden benden alıyor. Biz çekilsek face’den fıss diye söner onların balonları. Bu bizim açımızdan. 
Onlar açısından hani insan hakları, hani fikir özgürlüğü. İsrail’in zulümlerine sessiz kalmak mı insan hakkı? Terör devletini ve zulümlerini eleştirmek mi insan hakkına ters? Terör devletine ses çıkarmak teröristlik, ses çıkarmamak insan hakkı, öyle mi? Bu yazımı da engelleyin engellerseniz, ben de sizi tümüyle engellerim o zaman.  
Kimseye kötü söz söylememeyi, tam tersine insanlara güzel söz söylemeyi emreden (2/Bakara, 83) dinimiz, zulme uğrayan kimselerin bundan istisna olduğunu belirtiyor: “Allah kötü sözün açığa vurulmasını sevmez; ancak zulme uğrayan başka. Allah her şeyi işitmekte ve bilmektedir.” (4/Nisâ, 148). Yani zulme uğrayan kişiler zâlimlere karşı kötü söz söyleyebilir. Bir kimse hakkında başkalarına, o kişinin aleyhinde kötü, incitici bir söz söylemek kaide olarak câiz değildir. 
Âyete göre bunun istisnası haksızlığa uğrayan kimsedir; böyle bir kimse uğradığı haksızlığı, kendisine yapılan kötülüğü açıklamak mecburiyetindedir. Bir kimseye karşı haksızlık yapan ve zarar veren kimsenin yaptığı kötülüğü açıklamak câiz olunca, zulmü ve kötülüğü, bireyi aşarak bir gruba veya topluma, özellikle iki milyara yakın müslüman ümmete zarar veren kimselerin durumunu açıklamak, onlara kötü söz söylemek elbette câiz olacaktır. Bu İslâm’ın hükmü. 
Facebook’un hükmü “kimse yahudilere kötü söz söyleyemez, câiz değildir; söylerse cezalandırılır. Ama müslümanlar birbirlerine hakaret edebilir, farklı cemaatler birbirlerini tekfir edebilir, bu câizdir. Facebook kullananlar, facebook’un hükümlerine uymak zorundadır. Kim onun hükümlerine uymazsa, onun hesabı kısıtlanır, engellenir.” Facebook tanrısının sizi gözetleme hakkı vardır. Bu hak ihlali değildir. Ama sizin İsrail’i eleştirme hakkınız yoktur. Faceisrail mi diyelim o zaman? Bu insan hakları sadece İsrail sözkonusu olunca mı akla geliyor?

 

Facebook Özür Diler Gibi Yapmasını Kabul Etmiyoruz   

Facebook, İsrail şiddetine karşı kamuoyu oluşmasına engel olduğu gerekçesiyle büyük tepki aldı. Tepkilerin ardından açıklama yapan Facebook, sorunun "teknik bir arızadan kaynaklandığını" duyurdu.
Facebook, açıklamasında şirket politikalarının herkese eşit uygulandığını belirtti. "Kasıtlı olarak seslerinin bastırıldığını düşünen herkesten çok özür dileriz." ifadeleri kullanıldı.
Müslümanlar kimi terk ederek kimi net tavır gösterip eleştirerek gür bir ses çıkardı, facebooku kullanan çok sayıda müslüman, her istediğini yapabileceğini zanneden pinokyo burunlu facebook’a iyi bir ders verdi. On bin metre yüksekten uçan uçaklar çarpmasın diye uçak sesi duyduğunda eliyle burnunu tutup kapatan facebook. hesabını kısıtlayan veya kapatan Facebook, bu kapatmalarını savunamayacak duruma gelince, hata yaptım deme erdemini göstermeyip, utanmadan insanları kandırmak için suçu teknik arızaya yükledi. Teknik arıza nedense, nasıl oluyorsa, başka yazı ve resimlere hiçbir zarar vermiyor. Sadece müslümanların İsrail aleyhindeki yazı ve videolarını siliyor.

 

Bu yazı toplam 837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar