Ezher Şeyhi'nden Arap liderlere Çağrı

Ezher Şeyhi'nden Arap liderlere Çağrı

Ezher Şeyhi Ahmed El Tayeb, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığına son verilmesini talep ediyor ve Şeride yardım ulaştırılmasının gerekliliğini vurguluyor.

El Ezher El Şerif Şeyhi Ahmed El Tayeb, Riyad'daki Arap Zirvesi'nde toplanan liderlere , Filistin halkına yönelik saldırı ve soykırımı durdurmak için hızla müdahale etmeleri yönünde acil bir çağrı gönderdi.

El Tayeb, Filistinlilere insani yardım ulaştırılması, masum kan akışının durdurulması ve insanların tahammül edemeyeceği bu zulme son verilmesi için acil çözüm çağrısında bulundu.

El Ezher Şeyhi, sosyal paylaşım sitelerinin resmi sayfasında yayınlanan bir blog yazısında şunu ekledi: "Size desteğimizi uzatıyoruz, arkanızdayız ve hepimiz sizin tüm imkanlardan yararlanacağınızı umuyor ve güveniyoruz." Halkımıza yönelik bu Siyonist saldırıyı durdurmak için Tanrı'nın size verdiği güç, teçhizat, teçhizat, bilgelik, deneyim ve politika." Filistin'de".

Arap liderlere gönderdiği mesajda, Filistin halkına yönelik saldırıları püskürtmenin dini ve hukuki bir görev olduğunu ve herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Bu , Suudi Dışişleri Bakanlığı'nın , Gazze ve Filistin topraklarında tanık olunan tehlikeli ve benzeri görülmemiş gelişmelere ilişkin bugün Cumartesi günü Riyad'da "olağanüstü ortak Arap-İslam zirvesi" düzenleme kararını açıkladığı bir zamana denk geldi .

İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 36. gününde de devam ederken, Filistin Sağlık Bakanlığı saldırıda şehit olanların sayısının 4 bin 506'sı çocuk olmak üzere 11 bin 78'e yükseldiğini duyurdu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının başlangıcından bu yana işgal, Şifa Hastanesi'nin yoğun bakım odasını bombaladığı gibi hastaneler ve çevresini de kasıtlı olarak bombalıyor.Dün Cuma günü İsrail tankları El Nasr başta olmak üzere çok sayıda hastaneyi kuşattı. Çocuk Hastanesi , Al-Rantisi Kanser Hastanesi, Çocuk ve Göz Hastanesi ve Akıl ve Psikoloji Hastanesi.

İsrail işgali daha önce de Gazze'deki Baptist Hastanesi'ni bombalayarak 500'den fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan korkunç bir katliam gerçekleştirmişti.