Evini Basan Siyonistlerle Çatışmaya  Giren Filistinli Şehid Oldu

Evini Basan Siyonistlerle Çatışmaya Giren Filistinli Şehid Oldu

mallah kentindeki evinde bu sabah (6 Mart Pazartesi) erken saatlerde işgal güçleriyle çatışmaya giren Filistinli gencin şehit olduğu ifade edildi.

Ramallah kentindeki evinde bu sabah (6 Mart Pazartesi) erken saatlerde işgal güçleriyle çatışmaya giren Filistinli gencin şehit olduğu ifade edildi.

İşgalcilere ait 0404 sitesi, işgal güçlerinin Ramallah'ta bir eve düzenlediği baskın sırasında ateş açan Filistinli bir genci öldürdüğünü yazdı

Yediot Ahranot ise şehit gencin Beytlahim'in batısındaki El-Velce köyü sakinlerinden 31 yaşındaki Basil El-A'rac olduğunu söyledi.
 
İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 sitesi, eve düzenlenen baskın sırasında işgal askerlerinden ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti.
 
Quds Press Haber Ajansı, Arap kılığına giren işgal askerlerinden bir grubun Ramallah'ta bir eve baskın düzenlediğini, baskın sırasında çatışma sesleri duyulduğunu, daha sonra işgal güçlerinin bölgeden ayrıldığını, evde kan izleri ve mermi kovanları bulunduğunu bildirdi.
 
Yerel kaynaklar işgal güçlerinin Filistinli gencin naaşını götürmüş olabileceğini kaydederken, Filistin Sağlık Bakanlığı gencin şehit olduğunu açıkladı.
 
Filistinli aktivist Basil El-A'rac'ın birkaç aydır işgal ordusu tarafından aranmakta olduğu ifade edildi.



 

 

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi (المركز الفلسطيني للاعلام)