Eski Pakistan Başbakanı İmran Han İdam Edilme Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han İdam Edilme Tehlikesi ile Karşı Karşıya

Amerikan Bloomberg ajansı, eski Pakistan Başbakanı İmran Han' hakkında " isyana kışkırtma" suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma yürütüyor dedi.

Bloomberg haber ajansı eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın, destekçilerini hükümet binalarına saldırmaya teşvik ettiği iddiasıyla isyana kışkırtma suçlamasıyla soruşturulacağını bildirdi. Pakistan yasalarına göre bir kişi isyana teşvik suçlamasıyla suçlu bulunursa idam edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor.

Yetkililer, İmran Han'a "cinayetten, yolsuzluktan, şiddete kışkırtmaya kadar" 150'den fazla dava açtı; bu da onun gelecek yılın başında yapılması planlanan seçimlere katılma şansını zedeliyor.

Ağustos ayı sonlarında, İslamabad Yüksek Mahkemesi, Toshakhana (hediye dosyası) davasında kendisine verilen 3 yıllık hapis cezasını erteledikten sonra İmran Han'ın serbest bırakılmasına karar verdi ve kendisine siyasi yasak getirdi.

İmran Han'ın hükümeti geçen yıl Nisan ayında Parlamento'da yapılan güven oylamasıyla devrilmişti. Khan, görevden alınmasından bu yana aralarında "terörizm, şiddete teşvik ve yolsuzluk" suçlamalarının da bulunduğu 100'den fazla davayla karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz mayıs ayında İslamabad'daki bir mahkeme salonunda tutuklanmasının ardından İmran han destekçileri ile Pakistan polisi arasında bir protesto ve çatışma dalgası patlak verdi olaylar İmran Han'ın serbest bırakılmasına kadar devam etmişti.

İmran Han, görevden alınmasının "yasadışı bir önlem ve bir Batı komplosu" olduğunu söylemiş ve ABD'yi kendisini iktidardan uzaklaştırmada rol oynamakla suçlamıştı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı