Eski Esir Naim Eş-Şevamira Şehit Oldu

Eski Esir Naim Eş-Şevamira Şehit Oldu

El-Halil'e bağlı Dura kenti sakinlerinden 46 yaşındaki eski esir Naim Yunus Eş-Şevamira, işgal zindanlarında esirken yakalandığı amansız hastalıkla uzun süre mücadele ettikten sonra hayatını kaybetti.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Filistinli Esir Kulübü ve işgal zindanlarındaki esir hareketi Eş-Şevamira'nın vefatı dolayısıyla mesaj yayınlayarak Filistinli esirin vefatından işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti Başkanı İsa Karakıa, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Eş-Şevamira'nın şehadetinden tamamen işgal yönetiminin ve cezaevleri idaresinin sorumlu olduğunu söyledi.

Karakıa, uluslararası toplumdan duruma müdahale ederek Filistinli hasta esirlerin işgal zindanlarında maruz kaldıkları ihlallere son vermesi için işgal yönetimine baskı yapmasını istedi.

İşgal rejiminin esirlere yönelik ihlallerinin hızlı bir şekilde uluslararası mahkemelere taşınmasını isteyen Karakıa, başta esirler olmak üzere İsrail'in Filistin halkına yönelik cinayetleri nedeniyle yargılanması gerektiğini ifade etti.

FİEM