Eski Bir Şin Bet Yetkilisi: İsrail, Nasrallah'ın Sözlerini Dikkatle Dinlemeli

Eski Bir Şin Bet Yetkilisi: İsrail, Nasrallah'ın Sözlerini Dikkatle Dinlemeli

İsrail Shin Bet'in eski bir "üst düzey" yetkilisi, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın konuşmasından bahsediyor ve güvenlik ve askeri kurumların onun sözlerini dikkatle dinlemesini öneriyor.

Bugün Cuma günü, İsrail medyası eski Shin Bet Shin Bet yetkilisi Yossi Amrosi'nin şu sözlerini aktardı: "Güvenlik ve askeri kurumlara Nasrallah'ın sözlerini dikkatle dinlemelerini ve onunla ciddi bir şekilde ilgilenmelerini öneriyorum."

"Nasrallah'ın aklından neler geçtiğini bilmiyorum ve Nasrallah'ın ne söyleyebileceğini size söyleyebilecek bir uzman olduğunu düşünmüyorum ancak güvenlik ve askeri yapının Nasrallah'ın sözlerini dikkatle dinlemesi gerektiğine inanıyorum. Onları iyi analiz edin ve onlarla ciddi şekilde ilgilenin." dedi.

İsrail'in Seyyid Nasrallah'ın bugün beklenen konuşmasıyla ilgili beklentisi ve endişesi ortasında , Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah, Lübnan'a yönelik devam eden saldırılarına ve Gazze'ye yönelik saldırganlığına yanıt olarak işgal altındaki Lübnan-Filistin sınırındaki İsrail işgal bölgelerini hedef almaya devam ediyor.

İsrail medyası, olup biten her şeyin "fırtına öncesi sessizlik olduğunu ve asıl korkunun Nasrallah'ın konuşması olduğunu" doğruladı.

Aynı bağlamda İsrail Kanal 13'ün askeri ilişkiler yorumcusu Alon Ben David de Cuma günü Seyyid Nasrallah'ın konuşması konusuna değinerek, "İsrail konuşma öncesinde oldukça endişeli" dedi.

Buna karşılık İsrail Kanal 12, "Neredeyse tüm Orta Doğu'nun Nasrallah'ın konuşması öncesinde nefesini tuttuğunu" bildirdi.

İsrail medyası geçtiğimiz haftalarda Hizbullah Genel Sekreteri'nin "sessizliğinin" nedenlerini analiz etmekle meşgulken, bu, Seyyid Nasrallah'ın "El-Aksa Tufanı" destanının başlangıcından bu yana ilk doğrudan konuşması olacak.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı