Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Esed'i ve Sisi'yi sevmeye hazır olun arkadaşlar!

Kimleri sevmedik ki şu son günlerde? Siyasetteki ve medyadaki ağabeylerimiz istemesin yeter ki, biraz zor da olsa severiz evelallah.

Hiç aklımızın ucundan bile geçirmiyorken Mustafa Kemal'i severek başladık, Kemalistleri severek başladık yeni yolculuğumuza.

Zaten ben çok öncelerden bir şeyler sezmiştim, Mustafa Kemal'in şapka devrimini yerine getirme işi zavallı köylülerimizin omuzunda kalmıştı, büyük şehirlerin merkezinde yaşayan Kemalist kodaman, bürokrat ve burjuvaziden bir tek kişinin kafasında şapka göremezken şapka giymem diye idam edilenlerin zavallı torunlarına kalmıştı şapka kanununu sürdürmek. Demiştim ki; Mustafa Kemal'i savunma işi de bir gün aynen böyle Kemalizm'in tırpanından geçenlerin çocuklarına miras kalacak.

Önümüzdeki ağabeylerimizin kılavuzluğunda gerek içeride gerek dışarıda daha kimleri seveceğiz bekleyin.

Müslüman Hüseyin Burak Obama sevdamız çok uzun sürmedi, yaldızları çabuk döküldü. Trump'a yönelik nefret ve sevdamızın ibresi de hiç yerinde durmuyor, doların kuru gibi değişip duruyor. Bir bakarsınız ona da ilanı aşk eyleriz, yeter ki ufak bir jest yapsın, yeter ki yalandan da olsun bir sırıtıversin.

Şimdiki sevgi durağımız Putin. Bakalım ne kadar sürecek. Bir kısmımız temkinli yaklaşsa da önemli bir kısmımız kara sevdasına kapılmış durumda. Putin'nin son anda Esed'le görüşmesini, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunma bahanesiyle bu işin Esed'siz olmayacağı dayatmasını göz önünde bulundurursak – zaten Amerika da Esed'siz bir Suriye düşünmüyor, korkarım önümüzdeki günlerde kendimizi Esed sevgisine hazırlamalıyız. Yeter ki ağabeylerimiz bu işin alt yapısını iyi hazırlasınlar, bizi iyi ikna etsinler.

Tabi bu arada Sisi sevgisine de hazırlıklı olmalıyız. Öyle ya, koskoca Mısır'la ilişkilerimizin bu şekilde kopuk kalması olacak şey mi canım. Adamın yakın zamanda oradan ineceği de gözükmüyor, bunca destekçisi var.

Sen hiç merak etme Sisi, sevgi listemizdesin, seni de gündemimize almış bulunuyoruz.

Başka kim var sevgi listemizde? Kral Selman bin Muhammed var. Hiç yakışır mı canım Harameyn'nin hadimi, Trump'ın gölgesi ve petrodolarların sahibiyle ters düşmek akıl işimi? Adam bütün körfezi parmağında oynatıyor. Sırf Katar için, HAMAS ve İhvan için bu adamlara cephe almaya değer mi?

Muhterem ağabeyler yeter ki siz söyleyin biz hazırız sizin sevdiklerinizi sevmeye. Sizin için Rıza Zarrab'ı bile savunup sevmedik mi?

Dilim söylemeye varmıyor ammaaa... söylemek zorundayım; korkarım bu gidişle Netanyahu'yu da seveceğiz. Öyle ya deminden beri sevdiğimiz ve listeye aldıklarımızın istisnasız hepsi Netanyahu'yu seviyor, hem de nasıl seviyor. Bu durumda onu sevmemek bizim için ayıp olmaz mı yani?

Yalnız sizden bir istirhamımız var; kimi sevip kimi sevmeyeceğimiz konusunda çok süratli dönüşler yapıyorsunuz, yetişemiyoruz ardınızdan, başımız dönüyor, Allah için bize de acıyın biraz.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar