Ensarullah : Savaş Hala Bitmedi

Ensarullah : Savaş Hala Bitmedi

Yemen'den Ensarullah: Savaş bitmedi ve hala hazır olmalıyız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, bu ülkeye karşı savaşın sona ermediğini ve ateşkes sağlanmasına rağmen Yemen güçlerinin hala hazır olması gerektiğini vurguladı.

Al-Mayadeen haber kanalı tarafından aktarılan Isna'ya göre, Yemen'in Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi Al-Mashat yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ateşkesin gölgesindeki mevcut durum, Yemen halkının hazırlıklı ve tetikte olmasını gerektiriyor savaşın henüz bitmediği gerçeği var dedi

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin başkanı ayrıca hazırlıklı olma, kapsamlı gönüllü faaliyetlerde bulunma ve düşmanların entrikalarına karşı tetikte olma ihtiyacının altını çizdi.

Yemenli liderin belirlediği önceliklere göre çalışmak ve marjinal konulara odaklanmamak gerektiğini de vurguladı.

Al-Mashat, açıklamasının bir başka bölümünde, saldırgan Suudi-Amerikan koalisyonunun işgali sonucunda Yemen'in karayolu ağının yıkımına değindi.

Bu bağlamda, şunları ekledi: Yemen'in petrol ve gaz kaynakları ve serveti, eskiden yolların bakımına ve uzak bölgeler için yollar yapılmasına yardımcı oluyordu şimdi işler değişti dedi

Al-Mashat, açıklamasının bir başka bölümünde Yemen'de son dönemde yaşanan sel ve yıkıma değinerek, bu ülke vatandaşlarından güvenli olmayan alanlarda inşaat yapmaktan kaçınmalarını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı