Esad'dan Türkiye Açıklaması

Esad'dan Türkiye Açıklaması

Şam-Ankara normalleşmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Esad, Suriye'nin ana hedeflerinin Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi ve 'terörle mücadele' olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Asğar Haci ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Şam-Ankara arasındaki 'normalleşme' müzakerelerinde, Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilme hedefine odaklanılması gerektiğini dile getirdi. Esad, Suriye'nin müzakerelerdeki ana hedeflerinin Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi ve 'terörle mücadele' olduğunu söyledi.

Türkiye-Suriye-Rusya-İran arasındaki dörtlü toplantılar ve Astana görüşmelerinin önemine dikkat çeken Esad’ın ofisinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Esad, bundan sonraki aşamada, özellikle 'dörtlü toplantılar' ve Astana yolunda koordinasyonun öneminin altını çizerek, Rusya ve İran taraflarıyla işbirliği içinde, ister Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesi olsun, ister terörle mücadele ve başka konular olsun, temelleri tanımlayan ve yaklaşan müzakerelerin dayandığı başlık ve hedefleri kesin olarak netleştiren ve bu adresler için bir zaman çerçevesi ve uygulama mekanizmalarını belirleyecek ortak bir stratejinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.” (SANA)