Eş-Şebab saldırdı: 6 asker öldü!

Eş-Şebab saldırdı: 6 asker öldü!

Somali'nin Mehday kentinde Eş-Şebab Örgütü mensuplarının saldırısında 6 asker hayatını kaybetti.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Şebab örgütü mensupları, Somali'nin güneyindeki Mehday kentinde hükümet güçlerine ait noktaya saldırı düzenledi. Saldırının ardından çıkan çatışmada 6 asker öldü, 4 asker yaralandı. Örgütün orduya ait bazı araçları yaktığı, 2 araca da el koyduğu belirtildi.

AA muhabirine konuşan bölge sakinlerinden Muhammed Hüseyin, "Son zamanların en şiddetli çatışması yaşandı. Eş-Şebab, Mehday ve Burney kentlerindeki iki saatlik kontrolünün ardından bölgeden ayrıldı" dedi.

Afrika Birliği Barış Gücü'ne (AMISOM) bağlı birliklerin çatışmaların ardından Somali hükumetine ait zırhlı araçlar eşliğinde Mehday ve Burney kentlerine giderek bölgede arama tarama faaliyetleri başlattığı ifade edildi.

Somali hükümeti, bölgedeki hakimiyetini güçlendirmek amacıyla yürüttüğü "stratejik plan" kapsamında Mehday'da ordunun komuta kademesinde bazı değişikliklere gitmişti.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde özellikle de başkent Mogadişu'da kimliği belirlenemeyen silahlı gruplarca saldırılar düzenleniyor.

Hükümet ve bölge halkı daha önce başkentteki bazı saldırıları üstlenen Eş-Şebab örgütünün, diğer saldırıların da faili olduğunu iddia ediyor.

Kaynak: AA