Erdoğan'dan Makam Aracı Talimatı

Erdoğan'dan Makam Aracı Talimatı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda vatandaşın trafikte çakarlı araç ve yol kesme rahatsızlığının kendisine iletilmesi üzerine talimat verdi.

Cumhurbaşkanı, partisinin milletvekilleri, belediye başkanları ve eski bakanlar da dahil çakarlı araç kullanımının yasaklanmasını istedi. Erdoğan, aciliyet ve trafiğin yoğun olduğu durumlar dışında yolların kesilmemesi ve makam araçlarının azaltılması için danışmanlarına da talimat verdi.

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmayları ile yaptığı toplantıda, çakarlı araç kullanımı ve makam araçlarının rahat geçişi için yolların kesilmesi konusu gündeme geldi. AK Partili yöneticiler, seçim çalışmaları sırasında vatandaşların 2 saat boyunca yol kesildiği yönünde şikâyetinin olduğunu gündeme getirdi. Bazı eski bakan ve milletvekillerinin de hâlâ çakar lamba kullandığı yönündeki eleştirilerin de dile getirilmesi üzerine Erdoğan, seçmenin talep ve şikâyetlerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan'ın, bundan sonra AK Parti kurmayları ve belediye başkanları da dahil olmak üzere herkesin çakarlı araç kullanımına son vermesini ve bunun denetlenmesini istediği öğrenildi.

YOL KAPATILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aciliyet ve trafiğin yoğun olduğu durumlar dışında yolların kesilmemesi konusunda da kurmaylanına ve danışmanlarına talimat verdi. Erdoğan'ın en son G-20 zirvesi için Japonya'ya gittiği sırada Ankara Esenboğa yolunda trafik, araç geçişine kapatılmadı.

DANIŞMANLARA TEK ARAÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı bir grup toplantısı çıkışında da danışmanlarına "Havaalanına giderken arkamızda sayısız araç oluyor. Neden herkes ayrı araçlara biniyor? Herkes iki minibüste toplansın" diye uyarıda bulunmuştu. Erdoğan'ın makam araçlarının sayısı azaltılırken, bazı programlara katılımı istenen danışmanlar da kendisini minibüsle takip etmeye başladı.