Ensarullah'ın Vurduğu O Gemide Hasar Oluştu

Ensarullah'ın Vurduğu O Gemide Hasar Oluştu

ABD Merkez Komutanlığı: Yemen'den saldırıya uğrayan petrol tankerinde sızıntı meydana geldi

ABD Merkez Komutanlığı Cumartesi günü şafak vakti, Yemen'den gelen bir petrol tankerinin saldırıya uğradığını, bunun Kızıldeniz'de petrol sızıntısına ve tankta hasara yol açtığını kabul etti.

Amerika'nın bu duyurusu, Yemen silahlı kuvvetlerinin, Gazze'yi desteklemek ve ABD ile İngiltere'nin bu ülkeye karşı başlattığı saldırganlığa yanıt olarak Kızıldeniz'de İsrail, Amerikan ve İngiliz gemilerine karşı operasyonlarını sürdürmeye devam ettiği bir dönemde geldi. .

Dün İsrail medyası , Yemen'in denizden denize balistik füzelere ve diğer askeri yeteneklere sahip olduğunu kabul ederek, Amerikan filosunun Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki operasyonlarını engellemedeki başarısızlığına ilişkin Washington'da eleştirilerde bulundu .

İsrail'in "İsrail Savunması" internet sitesi, Yemen silahlı kuvvetlerinin füze saldırıları sonucu Kızıldeniz'de çok sayıda tanker ve ticari geminin çeşitli düzeylerde hasar gördüğünü vurguladı.

Bu, Amerikan kuvvetlerinin Eylül 2023'ten bu yana 100 karadan havaya füze fırlatmasına rağmen, web sitesine göre her bir füzenin fiyatının yaklaşık 4 milyon ila 7 milyon dolar arasında değiştiği belirtiliyor.

ABD filosunun Yemen'den fırlatılan füzeleri önleme konusundaki yetersizliği ışığında, "WAR ZONE" web sitesi ABD Donanmasının Yemen silahlı kuvvetleriyle başa çıkmak için gerekli yetenek ve yeteneklere sahip olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Ensarullah hareketinin lideri Sayın Abdulmelik el-Husi ise, denizaltı kuvvetlerinin Kızıldeniz'deki çatışmaya girdiğini doğruladı ve bunun "düşmanı endişelendiren" bir silah olduğuna işaret etti.

Yemen silahlı kuvvetlerinin son günlerde Amerikan gemilerine ve hedeflerine yönelik 13 nitelikli operasyon gerçekleştirdiğini vurgulayan Sayın El-Husi, Yemen tarafından işgal altındaki topraklardaki İsrail hedeflerine 183 füze ve insansız hava aracı fırlatıldığını ifade etti.

22 Şubat'ta Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, güçlerin gerçekleştirdiği çok sayıda operasyonu duyurdu.

Deniz kuvvetleri, İngiliz gemisi ISLANDER'ı çok sayıda deniz füzesiyle hedef alarak doğrudan vurarak yangın çıkmasına neden oldu, ayrıca bir Amerikan destroyerini de çok sayıda insansız hava aracıyla hedef aldı.

Ayrıca füze kuvveti ve insansız hava kuvvetlerinin işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Eilat'taki çok sayıda işgal hedefine bir dizi balistik füze ve insansız hava aracı fırlattığını da duyurdu.