Ensarullah :Ümmet Düşman Komplolarını Göremiyor

Ensarullah :Ümmet Düşman Komplolarını Göremiyor

İslam Ümmeti Düşmanın Komplolarını Anlama Konusunda Yetersiz

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri, Mübarek Recep Ayının ilk Cuması münasebetiyle yaptığı konuşmada, Yemen halkının Mübarek Recep Ayını kutlayarak şu ifadelerde bulundu: ‘Biz bugün Yemen halkı içerisinde de Amerika ve İsrail’in yanında yer alan ve Yemen, Filistin ve diğerlerine karşı düşmanca duruş sergileyen münafıklar görmekteyiz. Recep Ayı, İmam Ali’nin (as) Sana’ya girişi ve Yemen halkını İslam dinine davet edişiyle birlikte, Yemen halkının İslam’ı kabul etmesiyle eş zamanlıdır. Düşmanlarla ve zorluklarla mücadelede kullandığımız en güçlü unsur, imandır ve ona fazlasıyla ihtiyacımız vardır.
Yemen halkı kapsamlı olarak düşmanın ekonomik ve ideolojik komplolarının hedefi olmuştur ve düşmanlar bütün alanlarda önemli başlıklara odaklanmışlardır ve hedefleri, bizi zayıflatmak ve bize hükmetmektir. Birçok durumda iş öyle bir noktaya varmıştır ki, İslam Ümmeti düşmanın komplolarını anlama konusunda yetersiz kalmıştır, öyle ki, bizim kim olduğumuzu ve bizi hedef alan düşmanların kimler olduğunu teşhis edememişlerdir.

Yemen halkı dış zorluklarla karşı karşıyadır ve içeride de yıkıcı grupların varlığı nedeniyle geçmişten biriken birçok sorundan mustariptir. Halkımızın ayağa kalkmak, düşmanlara ekonomik ve diğer konularda muhtaç olmamak için iman motivasyonuna ihtiyacı vardır.

Halkımızın büyük bir kısmı, umutsuzluk, tembellik ve sorumsuzluktan mustariptir. Amerika ve İsrail, milletimizin zayıf ve ezik olmasını istiyor ve hatta kendisine tabi olanlarını da aşağılıyor ve oyuncağı haline getiriyor. Bağımsızlığımız, tam anlamıyla bir bağımsızlıktır ve onda hiçbir şekilde bir bağımlılık söz konusu değildir.

Düşman bize kapsamlı ve tam anlamıyla hâkim olmak için savaşmaktadır ve burada iman unsurunun rolü, düşmanlarla mücadele için temel bir ihtiyaç olarak öne çıkmaktadır.

Ümmetin bugün, etrafındaki fitnelerle mücadele etmek için uyanmaya fazlasıyla ihtiyacı vardır. Yemen halkının inanç ve iman kimliğini tehdit eden en büyük tehlike, Amerika’ya bağlı olmaktır. Amerika, Yemenlilerden ahlakı, değerleri, onur ve haysiyeti almak için, Yemen halkına karşı yıkıcı sosyal faaliyetlere, medya ve eğitim alanına odaklanmıştır. Amerika, ülkemizin tüm yabancı saldırılarla mücadeledeki silahı olan askeri gücünü ve kabiliyetini yok etmeye çalışmaktadır.’