Ensarullah :Siyonist Geminin Kaderi Filistin Direnişin Seçeneklerine Bağlı

Ensarullah :Siyonist Geminin Kaderi Filistin Direnişin Seçeneklerine Bağlı

Yemen'deki Ensarullah, alıkoydukları siyonisit geminin salıverilmesi çağrısında bulunan G7 ülkelerine, söz konusu geminin serbest bırakılmasının Filistin direnişin seçeneklerine bağlı olduğunu vurguladı.

Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdusselam, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının, siyonist geminin serbest bırakılması çağrısına X platformu üzerinden yanıt verdi.

Abdusselam, Yemen'in, deniz ve kanal yollarının güvenliği konusunda duyarlı olduğunu ve Yemen deniz kuvvetlerinin kendi egemenlikleri altındaki Yemen karasularını korumaya kararlı olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonun ise sadece işgal rejimi gemileriyle sınırlı olduğunu hatırlatan Abdusselam, bu konuda işgalci düşmana ve onunla çalışan gemilere defalara uyarı yaptıklarını kaydetti.

Alıkonulan geminin mürettebatına ise İslam ahlakına ve insani kurallara uygun davrandıklarını ve aileleriyle iletişim kurmalarına izin verdiklerini vurgulayan Abdusselam, "Alıkonulan gemi ve mürettebatına gelince, bu tutukluluğun Filistin halkıyla dayanışma ve onların Gazze'deki yiğit direnişine destek amacıyla gerçekleştirildiğini vurguluyoruz. Geminin kaderi, Filistin direnişinin tercihlerine bağlı." dedi. (İLKHA)