Ensarullah Lideri:  Balistik Füzelerimizle Geleceğiz

Ensarullah Lideri: Balistik Füzelerimizle Geleceğiz

Ensarullah Liderinden İşgalcilere Tokat Gibi Cevap; Balistik Füzelerimizle Geleceğiz

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, bu ülkedeki Ulusal Direniş Günü münasebetiyle Cuma akşamı yaptığı konuşmada, bugünü sorumluluk ve görevleri hatırlatma günü olarak nitelendirdi.

Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen'in işgalinin meşru bir gerekçesi yok ve Washington'un bu işgali açıklamasının nedeni, ABD'nin bu işgali gözlemlediğini ve bu işgalin mühendisi olduğunu göstermek istemesidir.

İşgalci koalisyon kimin haklı kimin haksız olduğunu gösterdi. Amerika, Siyonist rejim ve İngilizler Yemen'e yönelik saldırı ve işgalin mühendisleridir.

İngilizlerin Yemen’in işgaline müdahalesi ortadadır. Saldırının failleri Suudi Arabistan ve BAE'dir ve koalisyonun diğer üyeleri parayla tutulmuştur.

Canice davranışlar bu saldırıların ayırt edici özelliği olmuştur. İnsani ve ahlaki bir duruş, direniş ekseni gruplarına ve Müslüman ümmetinin özgürlerine aitti, ancak bu saldırıların başlangıcından itibaren uluslararası bir sessizliğe şahit olduk.’

Suudi koalisyonu Yemen'in ulusal kaynaklarını yağmaladı

Abdülmelik Husi sözlerine şöyle devam etti: ‘Yemen'deki suç ve cinayetlere yönelik küresel sessizliğin yanı sıra, bazıları hatta bu cinayetleri tebrik etti. Koalisyon her yerde Yemen halkını hedef aldı ve altyapıyı da bombaladı. İşgalci koalisyon Yemen kaynaklarından 27 trilyon 850 milyar riyali yağmaladı.

İşgalci koalisyon Yemen halkına zarar vermek için her yolu denedi. Yemen’e yönelik ekonomik savaş çok şiddetlidir ve bu resmen “Ulusal kaynakların yağmalanmasıdır.”

İşgalci koalisyon petrol yapılarının, limanların ve ulusal kaynakların tam kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor. Bu koalisyon, Yemen'in petrol kaynaklarının gelirlerini yağmalıyor ve ulusları bu kaynaklardan mahrum bırakıyor.’

İşgalci koalisyonun amacı Yemen halkını teslim almaktır

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen kuşatmasını ve bu ülkeye yönelik ekonomik savaşı eleştirerek şunları söyledi: ‘İşgalci koalisyonun amacı milleti ablukaya almak, işkence yapmak ve teslim kılmaktır. Bu koalisyon petrol ürünlerinin karadan girişini bile engellemeye çalıştı.

Yemen halkına yönelik zulümler ve suçlar, onların tamamen yıkılması ve teslim olması amacıyla gerçekleştirilmektedir. İşgalci koalisyon ülkeleri Yemen halkını yerinden etmek istedi ama bu koalisyona karşı milli dayanışma, gücün, iradenin ve Allah'a olan güvenin en güzel kanıtıdır.

Yemen halkı düşmanını çok iyi tanıyor ve bu nedenle bilinçli bir tepki gösteriyor ve işgalci koalisyon da yenilgisini bilinçli Yemen halkının tepkisinde görüyor.’

Yemen’de üretilen askeri teçhizat yerlidir

Abdülmelik Husi sözlerine şöyle devam etti:

‘Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli cephelerdeki operasyonları 66 binden fazla operasyona ulaştı ve askeri teçhizat üretildi. Bu teçhizatın yapımına “el-Sorha” füzesinden başlandı ve bu yol aynı şekilde devam ediyor.

Yemen'de üretilen askeri teçhizat yerlidir ve düşmanlar bunun farkındadır. Ülkemiz istikrarlı ve yapıcıdır ve kendi askeri teçhizatını üretmekte ve sivil araçların yapımına doğru ilerlemektedir. Bu da koalisyonu kızdırmaktadır.

Uzun menzilli İHA'ların yapımı devam ediyor ve bu, düşmanların endişelenmesine neden olmuştur. Kuşatma ve zorlu koşullar nedeniyle İHA ve füzelerin yapımına sıfırdan başlandı.

Teslim olmak felakete neden olacak bir seçenektir ve bunun korkunç sonuçları vardır. Ekonomik ve askeri sorunlarla karşı karşıyayız ama biz sorunları fırsata dönüştürüyoruz ama koalisyon başarısız olmuştur.’

Batı Ukrayna krizinde rezil oldu

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Batı ülkelerindeki krize değindi ve şunları vurguladı: ‘50 yıl sonra savaş Avrupa'ya geri döndü. Son olaylar Batı'nın çifte standardını ortaya çıkardı.

Yemen'in duruşu Filistin davasını desteklemeye devam etmektir. Yemen halkını destekleyen herkese teşekkür ediyor ve işgalci ülkelere işgallerini sona erdirme ve saldırılarını durdurma çağrısında bulunuyoruz.

Saldırıları durdurmak, kuşatmayı kaldırmak ve işgali bitirmek, işgalci koalisyonun krizden çıkma stratejisidir. Savaşın sekizinci yılında balistik füzelerimiz ve uzun menzilli insansız hava araçlarımızla geleceğiz.’

Öte yandan Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri de Cuma akşamı Suudi Arabistan'a karşı üçüncü "kuşatmayı kırma" operasyonunun gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yahya Seri şu ifadelerde bulundu: ‘Bu operasyon, devam eden kuşatmaya yanıt olarak ve Suudi-BAE koalisyonuna karşı direnişin sekizinci yılının başlamasıyla birlikte gerçekleşmektedir. Yemen kuvvetlerinin bugünkü operasyonu sırasında, Cidde'deki Aramco ve Riyad'daki birkaç önemli merkez, seyir füzeleri tarafından hedef alındı.’

Hatırlatmak gerekir ki Suudi Arabistan 26 Mart 2015'te, Yemen'in devrik Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi yeniden iktidara getirme bahanesiyle, ABD'nin yardımı ve yeşil ışığıyla, bazı gerici Arap ülkelerinden oluşturduğu bir koalisyonla Yemen'e saldırdı.

İşgalci Suudi koalisyonu bu saldırılarda hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların on binlerce Yemenlinin öldürülmesinden ve yaralanmasından, milyonlarca kişinin yerlerinden edilmesinden, bu ülkenin alt yapısının tahrip olmasından ve kıtlık, açlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından başka bir sonucu olmadı