Ensarullah Kerim Yunus'un Serbest Bırakılması Hakkında Açıklama Yaptı

Ensarullah Kerim Yunus'un Serbest Bırakılması Hakkında Açıklama Yaptı

Yemenli Ensar Allah Hareketi Siyasi Bürosu, Filistinli tutsak Kerim Yunus'u 40 yıllık esaretten sonra özgürlüğünden dolayı tebrik ediyor ve diğer mahkumların yakında özgürlüklerine kavuşmasını umuyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Perşembe günü, Ensar Allah hareketinin Yemen siyasi bürosu Filistinli tutsak Kerim Yunus'u "düşman İsrail hapishanelerinde 40 yıl cihat ve sabırla geçirdikten sonra" özgürlüğünü kutlayan bir bildiri yayınladı.

"Ensarullah , "Kerim Yunus'un 40 yıl hapis yattıktan sonra özgürlüğü, tüm ulusu Filistin halkının kahramanlarının yaptığı büyük fedakarlıkları hatırlamaya motive etti."

Açıklamada, "Bölgemiz halkları, mücadele ve cihad pusulasını, kutsallıklarını işgal eden ve Filistin halkına karşı her gün en alçak suçları işleyen düşmanlarına yöneltmelidir" denildi.

Ensarullah , "İslam ümmetinin görevinin, Filistin davasına ve özellikle de tutukluların dosyasına karşı sorumluluğunu yerine getirmek olduğunu" vurgulayarak, "geri kalan tutsakların çok yakında özgürlüklerine kavuşacağını" umdu.

Bu sabah, Filistinli mahkumların dekanı Karim Younes, İsrail işgal hapishanelerinde 40 yıl tutsak kaldıktan sonra gardiyanların zincirlerini kırdı .

Tutuklu Yunus'un, işgal makamlarının Oslo Anlaşmaları'nın imzalanmasından bu yana, yani 1993'ten önce tutuklu bulunduğu 25 tutukludan biri olması dikkat çekicidir.

En sonuncusu 2014'te olan bir dizi takas anlaşmasının tamamlanmasına rağmen, İsrail işgali onlarca yıldır onları serbest bırakmayı reddetti.