Ensarullah Ateşkesi Uzatmamız Şartlara Bağlı

Ensarullah Ateşkesi Uzatmamız Şartlara Bağlı

- Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı Fahmi Al-Yousifi, Yemen'de ateşkesin uzatılmasının, saldırganlığı destekleyen diğer tarafın ateşkeste öngörülen önceki tüm koşullarının uygulanmasını gerektirdiğini söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Al-Alam haber kanalına verdiği röportajda Al-Yousifi, ateşkeste öngörülen tüm koşulların yerine getirilmesi gerektiğini, çünkü Yemen halkının mücadelesinin bir kısmının zalime karşı zafer olduğunu söyledi.

Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı, saldırı koalisyonunun kuşatması altındaki Yemen halkının acılarını bilmek, davamızı tüm dünyaya duyurmanın görevimiz olduğunu vurguladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi El-Mashat, saldırgan koalisyonu ateşkesi reddetmekle suçlarken, Yemen halkının acılarını kasten hafifletmemekle suçladı.

BM Genel Sekreteri'nin Yemen Özel Elçisi "Hans Grundberg" ile yaptığı görüşmede Al-Mashat, saldırganlık koalisyonunun olası herhangi bir ateşkesi içeriğini boşaltmaya çalıştığını söyledi.

Sanaa'nın, Yemen halkının onurlu ve adil bir barış için taleplerinin yerine getirilmesini istediğini, maaş ödeme talebinin yerine getirilmemesi ve faydalarının artması durumunda ateşkesin yenilenmesini kabul etmeyeceğini, bu talebin kabul edilmesinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı