Enasrullah :  Umman Heyeti ile Göüşmlerimiz Olumlu Geçti

Enasrullah : Umman Heyeti ile Göüşmlerimiz Olumlu Geçti

Al-Houthi: Umman heyetiyle Yemen krizi hakkında "verimli" görüşmeler yaptık

Yemen: Husi grubu Pazar günü, Umman heyetinin lideri Abdülmelik el-Husi ile Yemen krizindeki gelişmeler hakkında "verimli görüşmeler" yaptığını duyurdu.
Bu, Husi müzakere ekibinin başkanı Muhammed Abdel Salam tarafından grubun Al-Masirah uydu kanalına yapılan açıklamalarda geldi.

Abdulsalam, "Umman heyeti, gruptaki diğer yetkililerin yanı sıra grubun lideri Abdulmalik Badr al-Din al-Houthi ile görüştü" dedi. Umman heyetiyle yapılan görüşmeler verimli geçti ve müzakerelerde
öne sürülen fikirlerin algılarını sundu ” dedi.

Abdulsalam, "Ateşkesin sona ermesinden bu yana, (Houthi) ulusal delegasyonu, Muscat'ta Suudi tarafı ve Birleşmiş Milletler ile doğrudan görüşmeler de dahil olmak üzere birçok tarafla yoğun görüşmeler yaptı." Umman heyeti veya Yemen hükümeti tarafından Abdul Salam'ın açıklamalarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı


Çarşamba günü Umman Sultanlığı'ndan bir heyet, başta ateşkesin yenilenmesi konusu olmak üzere Yemen krizindeki gelişmeler hakkında Husi liderliğiyle görüşmek üzere Sana'a geldi.


Umman heyetinin ziyareti, çatışmanın kapsamlı bir çözümüne yönelik olarak Yemen'deki ateşkesi uzatmayı amaçlayan BM ve uluslararası çabaların devam eden bocalaması ışığında gerçekleşti.
Umman Sultanlığı, Maskat'ın çatışan iki tarafla iyi bir ilişkisi olduğundan, Yemen hükümeti ile Husiler arasındaki görüşler arasında köprü kurmak için sürekli diplomatik çabalar sarf ediyor.