Emir Abdullahian Heniye İle  Görüştü

Emir Abdullahian Heniye İle Görüştü

Mescid-i Aksa'da Filistinliler ile işgal güçleri arasındaki çatışmaların tırmanmasının ardından Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh'e İran dışişleri bakanı da dahil olmak üzere çok sayıda kişi ile görüştü

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian bugün Cuma günü, Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh'i telefonla arayarak işgal altındaki Kudüs kentinde artan durumu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerini ve cinayetleri ele aldı.

Haniyeh, İran'ın Filistin davasını ve direnişini destekleyen tutumuna övgüde bulunarak, "insanlarımız haklarına, topraklarına ve kutsallıklarına bağlı ve bu girişimler Mescid-i Aksa'yı kontrol etmekte veya İslami karakterini değiştirmekte başarılı olamayacak" dedi.

Haniyeh, "Kudüs milletimizin inancının bir parçasıdır ve milletimiz inancında sarsılmazdır" dedi.


Amir Abdullahian ise İran'ın Filistin halkına ve onların meşru haklarına verdiği desteği teyit ederek, Siyonistlerin El Aksa'ya karşı işlediği suçları kınadı.

Amir Abdullahian, bu saldırganlık, kibir ve kutsal yerleri ele geçirme girişimlerine karşı çıkan Filistin direnişine övgüde bulunarak, "Kudüs'ün kılıcı savaşı tarihi kesin bir zafere dönüştürdü ve bugün direniş ve Filistin halkı yeni bir zafer yazıyor" dedi. "