Elon Musk  ve Alman Bakan Arasında 'Mülteci' Tartışması

Elon Musk ve Alman Bakan Arasında 'Mülteci' Tartışması

Elon Musk, mülteci karşıtı açıklamalarına devam ediyor

Elon Musk , cuma günü Alman siyasetine girdi ve sosyal medya platformu X'te hükümetin göçle ilgili tutumuna saldıran ve aşırı sağ Almanya İçin Alternatif'i (AfD) destekleyen başka bir hesabın gönderisini paylaştı.

Elon Musk, mülteci karşıtı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Musk, Akdeniz'de konuşlandırılan Alman kurtarma gemilerini eleştirerek şu soruyu sordu: "Alman halkının bundan haberi var mı?" Almanya Dışişleri Bakanlığı ise Musk'a şunları söyledi: "Evet. "Buna hayat kurtarmak denir" yanıtını verdi

Musk'ın paylaştığı mesaj "Radio Genoa" olarak tanımlanan bir hesaptan geldi. Gönderide Alman devleti, Akdeniz'deki göçmenlerin kurtarılmasına yardımcı olan kuruluşlara fon sağladığı ve kurtarma operasyonlarının videolarına yer verdiği için eleştiriliyordu

Mesajda ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Umalım ki AfD, Avrupa'da intiharı durdurmak için seçimi kazanır." Göçle ilgili artan endişelerin, ekonomik durgunluk ve yeşil dönüşüme ilişkin endişelerin yanı sıra hükümet içindeki çatışmalara duyulan öfke nedeniyle yükselişte olan popülist, göçmen karşıtı AfD partisi ülke çapında yapılan anketlerde ikinci sırada yer alıyor.

Perşembe günü Meksika-ABD sınırına yaptığı ziyarette siyah bir tişört, siyah kovboy şapkası ve h tarzı güneş gözlüğü takan Musk, X'te yayınlanan bir video selfie'de ABD göçmenlik yasalarının elden geçirilmesi için iki yönlü bir yaklaşım çağrısında bulundu. , eski adıyla Twitter, geçen Nisan ayında satın aldı.
Perşembe günü Meksika-ABD sınırına yaptığı ziyarette siyah bir tişört, siyah kovboy şapkası ve havacı tarzı güneş gözlüğü takan Musk, X'te yayınlanan bir video selfie'de ABD göçmenlik yasalarının elden geçirilmesi için yeni bir bir yaklaşım çağrısında bulundu.

KAYNAK: TEVHİDHABER-AJANSLAR

Kaynak:Haber Kaynağı