El Kaide Üyeleri Cezaevinden Kaçtı

El Kaide Üyeleri Cezaevinden Kaçtı

Yemen’de 10 El Kaide mensubu cezaevinden kaçtı


Yemen'de El Kaide üyesi olmakla suçlanan 10 tutuklu, Hadramevt kentinde bulunan Seyun Merkez Cezaevinden kaçtığı bildirildi.

Yerel medyada yer alan ve askeri kaynaklara dayandırılan habere göre, El Kaide üyesi 10 mahkumun Yemen ordusuna bağlı Birinci Askeri Bölge güçlerinin kontrolündeki Hadramevt Vadisi'ndeki Seyun Merkez Hapishanesi'nden kaçmayı başardı.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Seyun Merkez Hapishanesi'nde kahvaltı saatinden önce tutuklular arasında çıkan tartışmaya gardiyanlar müdahale etti. Yaşanan arbedede mahkumlar gardiyanların silahlarına el koyarak, onları bağlayıp ceza evinden kaçtı.

Askeri kaynaklar, firarilerin sayısının 10 olduğunu belirterek, "El Kaide" örgütüne üye olmakla suçlandıklarını vurguladı.

Kaynaklar, güvenlik ve askeri güçlerin hapishane çevresinde konuşlandığını ve kaçan mahkumları bulmak için Seyun şehrinin bazı bölgelerinde kontrol noktaları oluşturduğunu belirtti.

Yemen Savunma Bakanlığı'na bağlı Birinci Askeri Bölge Komutanlığı tarafından Hadramevt Vadisi ve Çöl bölgelerindeki asayiş ve polise gönderilen gizli telgrafta 10 kişinin aranması ve tutuklanması için talimat verildi.