El Kaide Liderinden Suriye Muhaliflerine Çağrı -VİDEO

El Kaide Liderinden Suriye Muhaliflerine Çağrı -VİDEO

El Kaide lideri Eymen Zevahiri, Suriye'de birbirleriyle savaşan muhalif gruplara birleşmeleri için çağrı yaptı

El Kaide lideri Eymen Zevahiri, Suriye içindeki silahlı gruplara aralarındaki çatışmaları sona erdirmeleri çağrısında bulundu. Zevahiri, bu grupların kendi aralarında bir adalet komitesi kurmalarını ve aralarındaki farklılıkları gözardı etmelerini istedi.

Suriye'de El Kaide'ye bağlı olduğu söyleyen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) son birkaç haftada birçok bombalı saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda birçok insan hayatını kaybetti. IŞİD Esad rejimine karşı savaşmanın yanı sıra muhaliflere karşı da savaş yürütüyordu.

Zevahiri, yayınlanan ses kaydında; "Bizim ve Müslüman halkın kalbi ve umutları size bağlı, siz mücahid gruplar aranızdaki savaşı ve çatışmaları durdurun" dedi.

Zevahiri, tüm mücahid kardeşlerimize bu savaşı durdurmaları için çağrıda bulunuyorum dedi.

Suriye'de El Kaide'ye bağlı olarak savaşan bir diğer grup da El Nusra cephesi olarak biliniyor. IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi 2013 yılının Nisan ayında, Zevahiri'nin IŞİD ve El Nusra'nın birleşmesi için yaptığı çağrıya karşı çıkmış ve aralarında çatlak çıktığı ifade edilmişti.

Bazı kaynaklar ise Zevahiri'nin bu çağrıyı IŞİD'in iyice zayıflayıp birçok bölgeden çekilmesi üzerine yapmak zorunda kaldığını ifade ediyor.

Zevahiri'nin ses kaydı: