El Husi: Yemen'deki Ateşkes Henüz Meyve Vermedi

El Husi: Yemen'deki Ateşkes Henüz Meyve Vermedi

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali el-Houthi, Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi hakkında yorum yapıyor ve ülkesindeki ateşkesin henüz hedeflerine ulaşmadığını doğruluyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

,Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali el-Husi, dün Suudi Arabistan'da düzenlenen zirveyi "yetersiz" olarak nitelendirdi ve "sadece gasp eden varlığa hizmet etmek için yapıldığını" söyledi.

El-Husi, bugün Pazar günü Sanaa'da yaptığı konuşmada, kurulan tüm ittifakların "açıklanmadan önce önceden kurulduğunu" ve "Suudi Arabistan'daki dünkü toplantının İslam'ı temsil etmediğini ve hiçbir zaman İslam'ı temsil etmediğini" söyledi. İslami meselelerin tarafı."

El-Husi, ABD Başkanı Joe Biden'in "İslami amaçlara hizmet etmeye değil, diğer Amerikan başkanları gibi İsrail'e hizmet etmeye ve Arap ve Müslüman paralarıyla İsrail'i güçlendirmek için çalışmaya geldiğini" belirterek, Müslümanların birlik olması gerekir dedi

Cumartesi günü ABD Başkanı Joe Biden ve 9 Arap ülkesinin liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nde enerji sorunları başta olmak üzere İran ve Filistin başta olmak üzere bölge ile ilgili konular ele alındı.

Yüksek Siyasi Konsey üyesi, Yemen'deki mevcut ateşkesin "şimdiye kadar meyve vermediği için devrimin lideri tarafından incelendiğini" doğruladı ve "Ensar Allah"ın bundan memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Ateşkes, halkımızın zaferi ve kuşatmanın kalkması veya cepheye gitmemiz dışında sonsuza kadar sürmeyecektir. ded,

Dün, Cumartesi günü, Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey , ABD Başkanı'nın ziyaretinden elde edilen herhangi bir sonucu reddettiğini duyurdu ve "saldırgan tarafının şartlarının uygulanmasına uymadığı ateşkes" konusundaki hayal kırıklığını dile getirdi. ateşkes "gelecekte devam edemez dedi