El Husi :  Yemen Direnişinin Askeri Yetenekleri Gelişti

El Husi : Yemen Direnişinin Askeri Yetenekleri Gelişti

Ensarullah hareketi lideri Abüllmellik El Husi Yemen Direnişinin askeri yeteneklerinin savaşın başından bu yana giderek geliştiğini belirtti.

Ensarullah hareketinin lideri Abdul-Malik Al-Husi Yemen'e yapılan saldırıların , sistematik olarak binlerce sivili öldürdüğünü ve Yemen'deki altyapıyı tahrip ettiğini doğruladı.

Ensarullah lideri Eski Devlet Başkanı Salih El-Samad' şehadet yıldönümünde yaptığı konuşmada, Ensarullah hareketinin bir soruşturma yürüttüğünü ve kesin bir sonuca ulaştığını, Suudi Arabistan'ı şehit Es-Samad'ı hedef almaya zorlayanın Amerika olduğunu söyledi.

Al-Husi , "Amerika suikasti yöneten kişinin kendisi olduğunu ve başlangıcından bu yana Suudi saldırganlık üzerinde denetleyici rolü olduğunu kabul ediyor" dedi.

Ensarullah hareketinin lideri, Suudi koalisyonunun uygulamalarının Yemen halkına ister öldürme ve yok etme, kuşatma ve aç bırakma düzeyinde, ister sağlık düzeyinde büyük zararlar verdiğine" dikkat çekti.

Askeri yeteneklerimizin seviyesi, saldırganlığın başlangıcına kıyasla gelişmiştir.

El Husi , "Yemen'in stratejik derinliğini ve Suudi işgalinin onu kontrol edemediğini temsil eden önemli bir bölgesi var" dedi.

El Husi Şu aşamada tanık olduğumuz saldırı, orduların büyüklüğü ve halkımızın içinde bulunduğu zor koşullar göz önüne alındığında tarihin en güçlü saldırısıydı” dedi.

Ensarullah hareketinin lideri, "Saldırların başlangıcına ve önceki yıllara kıyasla bugünkü duruma bakarsak, Yemen askeri yetenekleri düzeyinde çok büyük bir fark var" dedi.

El Husi "Halkın uyumu, askeri yeteneklerin geliştirilmesi için temel bir dayanak "Askeri yeteneklere dikkat etmeli ve düşmanların Yemen halkının iradesini kırmaya yönelik tüm girişimlerine karşı çıkmalıyız dedi."

Amerikalılar Umman çabalarını engellemeye çalışıyor

Ensarullah hareketinin lideri, "Amerika Birleşik Devletleri, koalisyonu herhangi bir anlaşma veya anlaşmadan uzaklaştırmaya yönelik Umman çabalarını engellemeye çalışıyor ve bu kesinlikle kabul edilemez" dedi ve müzakrelerde "insani dosyanın bir öncelik olduğunu" sözlerine ekledi.

"ABD koalisyonu, Yemen'e karşı saldırgan taraf olduğu için herhangi bir yükümlülük veya anlaşmadan kaçamaz" dedi.

Al-Husi "Amerikalılar, İngilizler, Suudiler ve Birleşik Arap Emirlikleri, herhangi bir anlaşma çerçevesinde sorumluluklarını üstlenmeleri gerektiğini bilsinler" yorumunu yaptı.

El Husi Amerika, yabancı güçlerin Yemen'den çekilmesini belirsiz bir süre için ertelemeye çalışıyor ve bu konu bizim için zaruridir ve biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Ensarullah Lideri Yemen'in herhangi bir eyalette veya adada işgalci veya işgalci güçlerin varlığını kabul edemeyeceğini, çünkü bu ülkemizin işlerine doğrudan müdahale olacağını vurguladı.

Ensarullah Lideri "Yemen'deki Amerikan ve İngiliz varlığının saldırganlık ve işgal olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini ve bu güçleri işgalci olarak gördüklerini belirtti.

Birkaç gün önce Ensarullah hareketinin siyasi büro üyelerinden Ali el-Qahoum, ABD'yi Yemen'deki insani yardım dosyasının uygulanmasını engellemekle suçladı

Bu ay ABD saldırganlığı, Yemen'deki savaşı sürdürmek amacıyla askeri varlığını Yemen kıyılarında yoğunlaştırdı .

Husi: En büyük yalanlardan biri İran'ı düşman, İsrail'i dost olarak görmek

Al- Husi İran'a düşmanca yaklaşmanın büyük bir yanılgı olduğunu çünkü "İsrail"in Filistinlilere ve Lübnanlılara karşı saldırgan olduğunu söyledi.

İran'ın tutumları onurludur ve Filistin davasının ve Lübnan'daki direnişin en büyük destekçisidir ve onun yanında yer almıştır ve İsrail'i endişelendiren de budur" dedi.

Ensarullah hareketi dün İsrail işgal güçlerinin Nablus'a düzenlediği saldırıyı ve onlarca Filistinlinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan kanlı katliamı kınadı.

Normalleştiricilerin rolü artık ihanet etmek değil, Filistin halkının zulmünde işgali desteklemektir” dedi.

Ensarullah hareketinin lideri, en büyük yalanlardan birinin İran'ı düşman, "İsrail"i dost olarak görmek olduğuna dikkat çekti.

Kaynak : TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı