El-Husi: Direnişi Bırakmayacağız

El-Husi: Direnişi Bırakmayacağız

Ensarullah direniş hareketinin lideri Abdülmelik el Husi, Yemen’in işgalci saldırganlara karşı mücadelesini sürdüreceğini ve her türlü despotluk ve hegemonyadan tam kurtuluş arayışını sürdüreceğini söyledi.

Ensarullah hareketi lideri Abdülmelik el-Husi, Yemen halkının savunma yeteneklerini artırma, dini kimliklerini koruma ve iç uyumu sağlama konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Saldırganların şu anda ülkenin petrol ve gaz kaynaklarını yağmalamalarından ve ülkeyi ablukaya alarak Yemen halkına işkence yapmalarından duyduğu üzüntüyü dile getiren El-Husi, “ABD ve İngiltere'nin işgalci koalisyona verdiği destek, Yemen işgalinin arkasındaki en önemli nedenlerden biridir” dedi.

Ensarullah lideri konuşmasının başka bir yerinde, başta Lübnan Hizbullah’ı olmak üzere bölgedeki tüm direniş gruplarıyla dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Ayrıca bazı Arap devletlerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesini ikiyüzlülük olarak nitelendiren el-Husi, İsrail rejimine karşı Filistin direnişine verdiği sarsılmaz desteği yeniden teyit etti.

Son olarak ABD, İsrail ve müttefiklerini, despotluk ve hegemonluğun bayraktarları olarak gösteren Ensarullah lideri, Müslümanların kendilerini ve milletlerini kurtarmak için zulme ve zorbalığa karşı ciddi önlemler almaları ve üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. (KHA)