El-Berdevil: “Abbas Filistin Kahramanı Olmak İçin Tarihi Fırsatı Kaçırdı”

El-Berdevil: “Abbas Filistin Kahramanı Olmak İçin Tarihi Fırsatı Kaçırdı”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın varılan uzlaşı anlaşması maddelerini hayata geçirerek ve varolan bölünmeyi ortadan kaldırarak Filistin’de kahraman olma yolunda ayağına gelen

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın varılan uzlaşı anlaşması maddelerini hayata geçirerek ve varolan bölünmeyi ortadan kaldırarak Filistin’de kahraman olma yolunda ayağına gelen tarihi fırsatı teptiğini söyledi.
 
Hamas lideri El-Berdevil yaptığı açıklamada Abbas’ın uzlaşı anlaşmasını reddetmekle halkın güvenini yitirdiğini belirterek, “Mahmud Abbas uzlaşının başarısı için doğan tarihi fırsatı kendi eliyle tepti. Bu haliyle kendisi işgalcinin kirli niyetlerinin darbesiyle, attığı adımları kabul etmeyen Filistin halkının tutumu arasında sıkışmıştır. Hamas ile uzlaşma ve ambargoyu kaldırarak Filistin halkına yardım etme Abbas’ı Filistin’de kahraman yapacak ve ona sağlam bir liman hazırlayacaktı. Ancak kendisi bu fırsatı kaçırdı. Bu haliyle işgalciyi razı edemediği gibi, Amerikalıları, hatta kendisine yardım eden Arap ülkeleri bile razı edemiyor. Bunlar Abbas’ın siyasi söyleminden artık bıktılar” dedi.

El-Berdevil, Mahmud Abbas’ın bu fırsatı tepmesiyle Filistin halkının yaşadığı sıkıntıların arttığını söyledi

fiem