Ekip değişti katili bulundu

Ekip değişti katili bulundu

Ekip değişti katili bulundu

Çeçenistan'ın fahri konsolosu Medet Ünlü'yü öldürmek suçundan aranan Murat Aluç (47), İstanbul Emniyeti ile Adapazarı Emniyeti'nin ortak çalışmasıyla Sakarya'da yakalandı. Türkiye gündemini bir dönem meşgul eden ve Çeçen cinayetlerinin aydınlatılması açısından kilit önem taşıyan Aluç'un yerinin bir yıl önce ihbar edildiği ancak o dönem görev yapan bazı emniyet mensuplarının katil zanlısının kaçmasına göz yumduğu iddia edildi. Yakalanan Aluç'un elindeki suikast listesinde aralarında İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın da olduğu çok sayıda ismin bulunduğu belirtiliyor.

ÇEÇENLER TESPİT ETMİŞTİ

Üzerinde sahte kimlikle yakalanan Murat Aluç'un yeri, iddialara göre suikasttan birkaç ay sonra İstanbul Kağıthane'de tespit edildi. Suikastlerin takipçisi olan Çeçenler, Aluç'un yerini tespit ederek bu bilgiyi dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şube ekiplerine bildirdi. Aluç'a operasyon bekleyen Çeçenler, dönemin polis müdürlerinden 'Onu biz alırız, siz herhangi bir eylemde bulunmayın' cevabını alınca beklemeye geçti. Aluç'un yakalanması için operasyon beklenirken, kısa bir süre sonra zanlının 'yakalanamadığı ve kaçtığı' haberi geldi. Kendilerine kritik bilgiler veren Çeçenleri hayal kırıklığına uğratan polislerin, 'paralel yapıya yönelik operasyonlarda' görevden alınan isimler olması dikkat çekti.

ÖLÜM LİSTESİ ALUÇ'UN ELİNDE

Kimliği cinayet sonrası kamera görüntülerinden tespit edilen Murat Aluç'un daha önce bir kez cezaevine girdiği öğrenildi. Ünlü suikastında tetikçilik yaptığı ifade edilen Aluç'un MLKP gibi sol örgütler ve uyuşturucu baronlarıyla ilişkileri bulunduğu yönünde iddialar mevcut.

Dayı kıskıvrak

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Medet Ünlü dosyasında, katil zanlısı 'Dayı' lakaplı 47 yaşındaki Murat Aluç'un dışında, ona yardım ettikleri tespit edilen 5 kişiyi de yakaladı. İstihbari çalışmalar sonucunda Murat Aluç'un otomobille İstanbul'dan Sakarya'ya geleceği bilgisine ulaşan ekipler, takibe aldıkları 54 B 6279 plakalı aracı otoyol gişelerinde durdurdu. Otomobilden inerek kaçmaya başlayan Aluç ile Ö.Ş, kovalamacanın ardından yakalandı. Aluç'un üzerinde yapılan aramada Ümit Aydeniz'e ait sahte kimlik ve tabanca ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten ekipler, Akyazı, Sapanca, Kocaali ve Karapürçek'teki çeşitli adreslere baskın düzenledi. Adreslerde 2 silah, 2 sinyal kesici ve 1 elektroşok cihazı, 1 pompalı tüfek, 93 fişek, 1 dizüstü bilgisayar ve çok sayıda evrak bulundu