Ebu Ubeyde: Onurlu Bir Esir Takası Gerçekleştirecek İmkana Sahibiz

Ebu Ubeyde: Onurlu Bir Esir Takası Gerçekleştirecek İmkana Sahibiz

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal zindanlarında tutulan esirleri özgürlüğe kavuşturma sözüne bağlı olduğunu ve Filistin halkını sevindirecek bir esir takasını gerçekleştirecek kartlara sahip olduğunu açık

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal zindanlarında tutulan esirleri özgürlüğe kavuşturma sözüne bağlı olduğunu ve Filistin halkını sevindirecek bir esir takasını gerçekleştirecek kartlara sahip olduğunu açıkladı.
 İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, dün (17 Nisan Pazar) Esirler Günü münasebetiyle radyolarda ve televizyonlarda yayınlanan konuşmasında, esirlerin kurtuluşunun yakın olduğunu belirterek, "Özgür insanın sözü borçtur ve bu borcu ne pahasına olursa olsun ödeyeceğiz" dedi.
 Esirler, Filistin halkı ve İslam ümmeti için şerefli bir esir takası gerçekleştirecek imkânlara sahip olduklarını belirten Ebu Ubeyde, işgal rejimini bedel ödemekten kaçmak için manevra yapmaya kalkışmaması yönünde uyardı.
 Ebu Ubeyde, işgal rejiminin esirlerin arkasında onları özgürlüğe kavuşturmak için çalışan yiğitler olduğunu bilmesi gerektiğini kaydederek, esirlere kurtuluşlarının yakın olduğu müjdesini verdi.
 Öte yandan Hamas üyesi esirlerin Filistinli Esirler Günü münasebetiyle yayınladıkları bildiride, "Uğruna esir düştüğümüz mesaj halkımızın ve liderlerinin zihinlerinde canlı kalmalı" denilerek, söz konusu mesajın direniş mesajı olduğu belirtildi.
 Bu yılki Esir Günü'nün işgal zindanlarındaki son Esir Günü olmasını ümit ettiklerini belirten esirler, direnişe ve İzzeddin El-Kassam Tugayları'na güvendiklerini dile getirdi.
 İşgal rejimi zindanlarında yaklaşık 7 bin Filistinli esir tutulurken, Filistinliler her yıl 17 Nisan'ı Esir Günü olarak anıyorlar. Bu günün işgal zindanlarında tutulan esirlere vefa olarak ihya edilmesi kararı 1974'te Filistin Ulusal Konseyi tarafından kabul edilmişti.
 Kaynak : fiem